Drobul de miel - preparat tradiţional românesc, în diferite variante

Drob de miel
Drob de miel (Maria Matyiku / Epoch Times)

Pe lângă delicioasa ruladă tradiţională învelită în prapur, drobul de miel se poate servi într-o multitudine de variante, care mai de care mai gustoase şi apetisante, cum ar fi: costiţe umplute cu drop de miel, ruladă de carne umplută cu drob, precum şi sub formă de aperitive cum are fi tarte sau foietaje.


Vă prezentăm mai jos câteva de reţete cu drob de miel, cu speranţa că vor fi o sursă de inspiraţie pentru masa festivă pascală.

Drob de miel cu măcriş - o fineţe

Drobul de miel cu măcriş este foarte fin şi delicios. Secretul acestei mâncări mult apreciate constă în felul cum prepari ingredientele.

Reţeta completă o găsiţi aici

Meniu special: Mielul - altfel preparat

Costiţele de miel umplute pot rivaliza oricând cu tradiţionala friptură de miel la cuptor. Pe lângă faptul că sunt deosebit de gustoase, preparându-le în acest fel, vom avea friptură şi drob de miel la un loc.

Costiţă umplută de miel
Costiţă umplută de miel (Maria Matyiku / Epoch Times)

Reţeta completă o găsiţi aici

Ruladă de miel umplută cu drob şi ouă de prepeliţă

În funcţie de zonă geografică, întâlnim variaţii uşoare în prepararea pastei, care mai de care mai gustoase. În zilele noastre moderne, chiar dacă în esenţă reţeta umpluturii se păstrează, forma de prezentare variază în funcţie de pretenţiile şi preferinţele fiecăruia: de la tradiţional la variante mai sofisticate.

Ruladă de miel umplută cu drob  şi ouă de prepeliţă
Ruladă de miel umplută cu drob  şi ouă de prepeliţă (Maria Matyiku / Epoch Times)

Reţeta completă o găsiţi aici


Drob de miel în foietaj - un aperitiv festiv


Secretul acestei mâncări mult apreciate constă în felul cum sunt preparate ingredientele, fiecare gospodină având micile ei secrete sau metode de gătire transmise din generaţie în generaţie. Învelit în foietaj şi copt în formă de brioşe, drobul de miel va avea un loc de cinste, alături de alte aperitive, la orice masă festivă.

Drob de miel în foietaj
Drob de miel în foietaj (Maria Matyiku / Epoch Times)

Reţeta completă o găsiţi aici


Drob de miel în săculeţe de foietaj - un aperitiv delicios


Reţeta este similară celei de drob de miel în foietaj, singura deosebire fiind forma de prezentare. În cazul în care nu aveţi la îndemână tavă specială pentru brioşe, puteţi împacheta pasta de drob în formă de săculeţe. Sunt deosebit de aspectuoase. Drobul de miel în foietaj poate sta la loc de cinste, alături de alte aperitive, la orice masă festivă.

Drob de miel în foietaj (II)
Drob de miel în foietaj (II) (Maria Matyiku / Epoch Times)

Reţeta completă o găsiţi aici


Tarte sărate umplute cu drob de miel - deosebit de fragede şi gustoase


Aceste tarte sărate cu unt şi caşcaval sunt deosebit de fragede, uşor de făcut şi sunt perfecte pentru orice masă festivă.
Mai jos, vă sugerăm o idee de-a folosi ca umplutură, drob de miel. Pentru ornat, se pot folosi ouă fierte de prepeliţă (sau felii de albuş fiert) şi câteva felii de ardei roşu sau gogoşar murat.

Tarte aperitiv cu drob de miel
Tarte aperitiv cu drob de miel (Maria Matyiku / Epoch Times)

Reţeta completă o găsiţi aici