După săptămâni de discuţii telefonice, globalistul Kissinger îl va întâlni miercuri pe Trump

Donald Trump, cel mai probabil candidat în tabăra republicană pentru alegerile prezidenţiale americane, se va întâlni astăzi cu fostul secretat de stat Henry Kissinger, una dintre cele mai controversate personalităţi ale SUA
Henry Kissinger, fost secretar de stat american.
Henry Kissinger, fost secretar de stat american. (Captură Foto)

Candidatul prezidenţial republican Donald Trump se va întâlni miercuri cu fostul secretar de stat Henry Kissinger, a raportat Washington Post, citând trei persoane apropiate de Trump.

Întâlnirea din New York are loc după săptămâni de conversaţii telefonice între Trump, presupusul nominalizat în tabăra republicană pentru prezidenţialele din această toamnă, şi Kissinger, un fost consilier pentru preşedinţii americani Richard Nixon şi Gerald Ford.

Săptămâna trecută, Trump s-a întâlnit cu fostul secretar de stat James Baker, care a declarat în cadrul unei audieri în Congres în aceeaşi zi că propunerile lui Trump în privinţa politicii externe vor face ca lumea să fie un loc mai puţin stabil.

Trump a fost criticat pentru că a sugerat că SUA ar trebui să regândească Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi că Japonia şi Coreea de Sud ar trebui să ia în considerare achiziţionarea de arme nucleare pentru a se putea apăra.

Întâlnire recentă între Kissinger şi ruşi

Henry Kissinger, care are 93 de ani, este unul dintre cei care a format politica externă a SUA după cel de-al Doilea Război Mondial, o persoană extrem de controversată datorită declaraţiilor sale dar şi din cauza Realpolitik-ului promovat, uneori cu ţări aflate în conflicte cu SUA. Sunt cunoscute relaţiile sale cu Vietkong-ul comunist. Deasemenea China a ajuns membră în Consiliul de Securitate al ONU după un tur obscut efectuat în Asia de Henry Kissinger în anii '70.

Cunoscutul analist rus şi apropiat al Kremlinului, Alexander Sobianin a dat un interviu ziarului Adevărul (din Rusia) în care afirmă că Henry Kissinger i-a propus preşedintelui rus Vladimir Putin să se alăture aşa zisei Noi Ordini Mondiale în timpul întâlnirii lor din 3 februarie. În schimb, Rusia ar trebui să fie de acord să salveze băncile occidentale şi să faciliteze efortul condus de Vatican pentru a crea o singură religie mondială.

Sobianin, este membru al comitetului consultativ al Center for Strategic Environment şi un membru al Consiliului Ruso-Iranian pentru Afaceri Publice.

Când a fost întrebat în privinţa obiectivelor vizitei lui Kissinger la Moscova, Sobianin a susţinut că oameni precum Kissinger nu fac vizite personale şi că “astfel de evenimente întotdeauna au loc de dragul chestiunilor globale şi complicate, probleme precum acţiunile ruso-americane în lume, războaie, pieţele globale şi revoluţii”.

Sobianin a mai precizat că Putin şi Kissinger au discutat cel mai probabil despre Orientul Mijlociu, Rusia, preţurile petrolului şi Ucraina, deşi a adăugat că aceste chestiuni nu necesită prezenţa lui Kissinger la Moscova. Analistul a mai declarat că “în Orientul Mijlociu vedem acum crearea unui echilibru al tuturor forţelor globale”, insinuând probabil că intervenţia militară rusească în Siria a balansat regiunea.