"E doar începutul!"- Nou protest în Piaţa Universităţii, pentru curăţarea ţării de corupţie

Sătui de corupţie şi mizerie morală, românii ies din nou în stradă pentru a duce mai departe valul de proteste care i-a măturat deja din scaune pe Ponta şi pe Piedone.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE ora 00:30. Cele câteva sute de protestatari au ajuns la clubul Colectiv.

* * *

UPDATE ora 23:50. În Piaţa Universităţii mai sunt cel mult 1.000 de persoane, iar majoritatea acestora au decis să meargă în marş spre clubul Colectiv, locul tragediei care a declanşat cele mai ample proteste de după Revoluţie, pentru a le aduce un omagiu victimelor.

* * *

UPDATE ora 23:35. În piaţă mai sunt câteva mii de persoane. La portavoce s-a anunţat anterior că Metrorex şi-a prelungit programul în această noapte cu două ore, astfel că protestatarii pot să stea în piaţă până la ora 2.00.

* * *

UPDATE ora 23:15. În Piaţa Universităţii s-a ţinut un moment de reculegere. Mii de oameni s-au aşezat în genunchi.

* * *

UPDATE ora 23:10. Un protestatar a încearcat să spargă una dintre uşile de intrare de la Universitate, dar a fost oprit de cei din jur.

Pe frontonul de deasupra intrării la Facultatea de Geografie, un protestatar flutură un drapel enorm, iar în dreptul intrării se cântă la tobe.

Pe uşa intrării în facultate este lipit un afiş cu mesajul "O lume fără politicieni - mişcarea Zeitgeist".

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 23:05. În Piaţă se văd foarte multe familii venite cu copii, mulţi dintre ei în cărucioare. Numitorul comun al celor prezenţi aici, de la activiştii cu portavocea, până la familişti liniştiţi, este însă faptul că s-au săturat de corupţia endemică din Sistem.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Sergiu Nicolae Brega)

* * *

UPDATE ora 23:00. Oamenii strigă: "Colectiv, Colectiv, Colectiv" şi "Ultima soluţie, o nouă Revoluţie", cu toate că atmosfera este paşnică şi se lansează adesea apelul "Fără Violenţă".

* * *

UPDATE ora 22:57. Miile de oameni din Piaţa Universităţii cântă imnul României.

* * *

UPDATE ora 22:55. "Sunt convins că politicienii şi televiziunile lor se întreabă de ce nu plecăm acasă. Avem nevoie de un nou început. Nu vrem reformă prin violenţă", zice un tânăr la portavoce.

Mulţimea răspunde: "Jos tot sistemul, Jos tot sistemul"

* * *

UPDATE ora 22:52. "Nu mai încercaţi să ne dezbinaţi" şi "Fără violenţă, fără violenţă", se scandează la portavoce.

Activistul Alexandru Alexe lansează un apel către protestatari "Să-şi facă cuib aici şi să nu plece."

"N-am venit să ne plimbăm, stăm aici să rezolvăm" este sloganul care se aude la portavoce.

* * *

UPDATE ora 22:45. Atmosfera din Piaţa Universităţii este şi mai însufleţită după ce un grup de percuţionişti au început să cânte la tobe.

* * *

UPDATE ora 22:39. Din miile de piepturi se aude "România, trezeşte-te!"

* * *

UPDATE ora 22:35. Se scandează: "Ultima soluţie, încă-o Revoluţie" şi "Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne-om câştiga libertatea noastră".

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Dan Mihai Balanescu)

* * *

UPDATE ora 22:29. Pe crucea eroilor Revoluţiei protestatarii au pus o pancartă cu mesajul "Luaţi şpăgi de milioane şi românii mor de foame".

În jurul crucii, mulţimea scandează: "Nu aveţi coloană, decât oficală".

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 22:22. Piaţa Universităţii sare din nou. Tremură pământul. "Săriţi cu toţii şi strigaţi tare, că România nu e de vânzare."

* * *

UPDATE ora 22:20. Se scandează în cinstea eroilor de la Revoluţie. "Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor".

Se pare că în mulţime sunt provocatori, astfel că oamenii au început să strige: "Fără violenţă, Fără violenţă"

* * *

UPDATE ora 22:16. Cineva îi acuză pe cei de la portavoce că vorbesc doar ei şi nu dau portavocea mulţimii. Când i s-a oferit portavocea să vorbească, pentru a spune ce are concret de reproşat, omul a refuzat să ia cuvântul.

* * *

UPDATE ora 22:08. Din mulţime se aud voci care cer ca preşedintele Klaus Iohannis să fie chemat în Piaţă.

"Avem gabori în civil printre noi" şi "România stat poliţienesc, stat poliţienesc, stat poliţienesc", strigă oamenii.

* * *

UPDATE ora 22:02. "Protestaţi într-un mod ca în 2015. Vrem dreptate, nu răzbunare. Nu vă lăsaţi manipulaţi", se aude de la portavoce. Mulţimea răspunde: "Toate partidele, aceeaşi mizerie, Toate partidele aceeaşi mizerie".

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Andi Laslau)

* * *

UPDATE ora 21:56. Lumea se ridică în picioare şi aplaudă. Oamenii strigă "Colectiv, Colectiv, Colectiv".

"Deşteptaţi-vă, am dormit destul, ignoranţa ne ucide", scrie pe o pancartă ţinută de un manifestant.

* * *

UPDATE ora 21:55. Toate persoanele din Piaţa Universităţii se lasă în genunchi pentru a ţine un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv.

* * *

UPDATE ora 21:54. "Sistemul la Gunoi, România suntem noi", strigă zecile de mii de oameni.

* * *

UPDATE ora 21:52. Toată Piaţa Universităţii sare. "Cine nu sare, nu vrea schimbare."

* * *

UPDATE ora 21:50. "Toată ţara, să iasă toată ţara", se strigă la portavoce.

Protestatarii scandează: "Nouă nu ne e frică, Parlamentul pică", "Singura soluţie, încă o Revoluţie", "Nu jos Guvernul, jos tot sistemul", "România, România" şi "Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne-om câstiga libertatea noastră" - cântecul evenimentelor din '90.

"Să nu uităm de victimele de la clubul Colectiv. Prea multă politică strică", a zis Alexandru Alexe. Drept răspuns, mulţimea strigă "Colectiv, Colectiv".

Numărul protestatarilor pare să depăşească 35.000.

* * *

UPDATE ora 21:45. Se strigă "Iohannis, te-am votat, acum te vrem devotat", "Solidaritate, Solidaritate şi "Toate partidele, aceeaşi mizerie".

În mulţime se pot vedea mesaje precum "Cinci oameni au vrut să lanseze un album, dar au lansat o revoltă", sau "Generaţia noastră nu poate fi cumpărată".

* * *

UPDATE ora 21:40. La Piaţa Universităţii se cântă imnul României.

* * *

UPDATE ora 21:38. Se estimează că numărul celor care se află acum la Universitate este între 30.000 şi 35.000 de protestatari. Atmosfera este electrizantă.

* * *

UPDATE ora 21:28. Drapelul tricolor cu gaură în mijloc flutură din nou în Piaţa Universităţii. Numărul celor veniţi în piaţă este atât de mare, încât cu greu se mai poate avansa. Inclusiv bulevardele din jur sunt pline de oameni, iar dinspre Unirii continuă să se reverse un fluviu de oameni.

După toate aparenţele, mulţimea manifestanţilor se ridică la aproximativ 25.000 - 30.000 de oameni.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 21:20. Protestatarii se apropie de Universitate, scandând "Colectiv, Colectiv". Numărul manifestanţilor este compleşitor. Mulţimea a umplut complet bulevardul de la Unirii spre Universitate.

"Aş dori ca odată cu demisiile să vină şi o schimbare de mentalitate. Vrem să înlăturăm corupţia din sistem", declară Ciprian, student la ASE.

Ciprian, care ţine în mâini un afiş cu mesajul "Aţi trezit uriaşul adormit" se declară nemulţumit de ceea ce fac politicienii pentru tineri, care nu îşi găsesc un loc de muncă şi nu au un viitor după ce îşi termină studiile.

În ceea ce priveşte strict incendiul de la Colectiv, Ciprian consideră că după demisiile lui Ponta şi Piedone trebuie să urmeze curăţenie şi la ISU şi la Poliţia Locală Sector 4, instituţii care au permis clubului să funcţioneze, însă probelma este mult mai adâncă şi mai amplă, şi anume corupţia din sistem.

"Vrem o ţară care să şi facă ceva pentru noi", a mai declarat tânărul.

* * *

UPDATE ora 21:15. "Am ieşit în stradă fiindcă nu mai suportăm", declară o doamnă tânără venită la protest alături de soţul ei.

Întrebată care sunt problemele ce nu mai pot fi suportate, tânăra izbucneşte în plâns, copleşită de emoţii, arătându-ne doar afişul pe care îl poartă în mâini şi pe care scrie doar atât "Noi ne iubim ţara."

* * *

UPDATE ora 21:10. În Piaţa Unirii a fost un scurt blocaj. Mulţimea nu a putut să se mişte. Marea de oameni s-a repus încet în mişcare şi se îndreaptă acum spre Piaţa Universităţii.

Ca şi ieri, în mulţime se văd foarte mulţi oameni tineri, oameni educaţi, oameni care după modul în care discută nu sunt afiliaţi politic, ci îşi doresc doar curăţarea ţării de corupţie şi conducători cinstiţi.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Sergiu Nicolae Brega)

* * *

UPDATE ora 21:05. Mulţimea a inundat Piaţa Unirii şi îşi continuă drumul spre Universitate.

* * *

UPDATE ora 20:55. Bulevardul Unirii este plin de mii de protestatari care scandează "România, trezeşte-te!"

* * *

UPDATE ora 20:50. Mulţimea din faţa Parlamentului s-a pus în mişcare înspre Piaţa Unirii, urmând să meargă, după toate probabilităţile, în Piaţa Universităţii, unde alte mii de protestatari îi aşteaptă.

(Sergiu Nicolae Brega)

* * *

UPDATE ora 20:45. În total, se estimează că numărul celor care au ieşit în stradă să ceară schimbarea sistemului se ridică la aproximativ 25.000 de oameni.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 20:38. Se strigă "DNA, DNA, să vină să vă ia".

Lui Ovidiu Grosu, cel care îi îndemna pe oameni să meargă la Cotroceni, i se strigă "Manipulatorul, manipulatorul" şi "Lasă portavocea!".

În mâinile unei tinere se poate vedea din nou cartonul cu îndemnul "Bunicii la război, Părinţii la Revoluţie, Acum este rândul nostru".

Câţiva tineri poartă un banner uriaş cu mesajul de "De 26 de ani furaţi prin rotaţie. Groparii României."

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Sergiu Nicolae Brega)

* * *

UPDATE ora 20:33. Se scandează puternic "Nu vă fie frică, ţara se ridică", "Jos Parlamentul" şi "Ole, Ole, o dorinţă sinceră, România liberă."

Urcat pe gardul Parlamentului, un domn ţine o pancartă cu mesajul "Dragii noştri copii, iertaţi-ne, noi am greşit 26 de ani. Numai voi puteţi învinge corupţia. Suntem mândrii de voi, Mama şi Tata."

* * *

UPDATE ora 20:25. Se încearcă scindarea mulţimii. De la portavoce, oamenii sunt îndemnaţi de Ovidiu Grosu să plece spre Cotroceni. Mulţimea refuză însă să plece din faţa Parlamentului, strigând "Nu plecăm, Nu plecăm" şi "Dizolvarea, dizolvare".

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 20:20. Pe gardul Parlamentului s-au urcat zeci de tineri, unii dintre ei fluturând steaguri tricolore. La portavoce se scandează "Toate partidele, aceeaşi mizerie".

Se cere demisia Parlamentului şi anticipate. Între timp, oameii continuă să vină în Piaţa Constituţiei. Alte mii de protestatari se află acum în Piaţa Universităţii.

* * *

UPDATE ora 20:15. "Anticipate, anticipate" şi "Vrem oameni noi, nu tot pe voi", strigă mulţimea de protestatari.

* * *

UPDATE ora 20:10. O parte din mulţime a ajuns în faţa Parlamentului, unde se scandează "Demisia, Demisia". Piaţa Constituţiei s-a umplut de oameni.

Coloana de protestatari care se îndreaptă spre Palrament se întinde până aproape de Piaţa Unirii. În faţa Parlamentului, deja împodobit cu decoraţiuni de iarnă, flutură un mare drapel tricolor cu gaură în mijoloc.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 20:00. Coloana, care numără aproximativ 10.000 de persoane, a trecut de Piaţa Unirii şi se îndreaptă spre Parlament.

"Trăiesc într-o Românie care s-a depărtat foarte mult de mine. România mea este România copilăriei, în care toţi copii în salutau pe cei bătrâni, toţi oamenii se salutau între ei, în care preotul ridica pălăria când ne întâlneam pe stradă. România aceea a rămas în amintiri, din păcate. În România în care trăiesc eu acum întâlnesc multă mizerie, multă lispă educaţie în comportamentul dintre oameni şi, din păcate, a trebuit să moară nişte copii ca să vedem că această corupţie este sistemică, este de sus în jos şi de la stânga dreapta. Şi, aş vrea să nu greşesc, şi îmi cer scuze, dar cred că poartă şi semnul crucii, corupţia de la noi. Cred că nu ne putem mândri cu Mioriţa şi formaţia Pheonix, cred că ne putem mândri în lume cu Corupţia. Este pur românească, are ştampilă, are ADN. Şi atunci ies în stradă pentru că m-am săturat de mizeria pe care o văd şi în presă, şi în cărţile publicate, şi în dialogurile dintre oamenii şi în viaţa de zi cu zi.", declară domnul Vasile, un protestatar în vărstă de 50 şi de ani.

"Aici mi-e frică de mor. Pe cine punem? Îi punem pe cei care au stat în spatele cortinei acum? Cine să vină la guevrnare? Pentru că se vor schimba PSD cu PNL. Adică „Toate partidele, aceeaşi corupţie”. Mi-aş dori să vină cei culţi, cei educaţi, cei cu studii peste hotare şi care să fie lăsaţi să ne arate ceea ce este bun. Cred că este un vis prea îndepărtat, dar trăimă cu speranţa. De aia sunt în stradă, pentru vise", a declarat acesta, întrebat ce speră să se întâmple în urma protestului de astăzi.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 19:50. O parte din mulţime a ajuns la Piaţa Unirii şi merge mai departe spre îndreaptă spre Parlament. Oamenii scandează "Parlament penal, marş la tribunal" şi deja celebrul "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă".

Întrebată de ce a ieşit ea din casă, Mădălina, studentă la drept, declară: "M-am săturat să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu gândul că nu am niciun viitor şi că va trebui să plec din ţară."

Se pot observa încercări de segmentare a manifestanţilor, prin întrebări de genul "De ce să se meargă la Parlament". Mulţimea nu este în totalitate hotărâtă să meargă în direcţia asta. Mulţi protestatari au decis să rămână în Piaţa Universităţii, iar alţii, în drum spre Unirii, încă dezbat dacă să se ducă până la Parlament sau nu. Alţii spun că vor să meargă şi la Cotroceni.

* * *

UPDATE ora 19:40. Traficul este complet paralizat în timp ce marea de oameni se apropie de Unirea.

* * *

UPDATE ora 19:35. Coloana a pornit în marş către Parlament. Unii dintre protestatari au rămas însă în Piaţa Universităţii, strigând că nu are rost.

"Vrem dreptate, nu imunitate", "Parlament penal, marş la tribunal", strigă oamenii. Pe afişe se pot observa mesaje precum: "300 de parlamentari noi", "Am votat 300, avem 600", "Oameni noi, dintre noi", "Nu mă cumperi cu două demisii", "Nu vă fie frică, ţara se ridică", "Jos corupţia", sau "Nu mai vrem căpuşe, puneţi hoţii în cătuşe."

Oamenii cer reforma întegului sistem politic şi nu doar rezolvarea unor cazuri punctuale.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 19:20. În Piaţa Universităţii se află, în acest moment, în jur de 6.000 de protestatari. Oamenii cer alegeri anticipate.

În faţa Teatrului Naţional, pe jos, este întinsă o pânză uriaşă cu următorul mesaj: "Pentru crimă şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie".

Alături de acest mesaj scris cu litere mari, roşii, de culoarea candelelor care ard pentru sufletele celor morţi, se pot citi alte două mesaje scrise cu negru: "Jos labele de pe Justiţie" şi "Iohannis, nu uita, ţara nu este a ta". Pânza este încadrată de tineri.

* * *

UPDATE ora 19:12. În Piaţa Universităţii se scandează: "Hoţii, Hoţii", "Nu mai vrem corupţie în sistem" şi "DNA, DNA, vine să vă ia".

În mâinile unora dintre protestatari se pot vedea pancarte cu mesajul "Guvern tehnocrat", semn că oamenii îşi doresc guvernanţi care să lucreze pentru ei, nu în interesul partidelor politice.

"Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane", scrie pe pancarta ţinută de unul dintre protestatari.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 19:05. În jur de 3.000 - 4.000 de persoane scandează acum în Piaţa Universităţii "PSD şi PNL, aceeaşi mizerie" şi "Jos Parlamentul, Jos Parlamentul". Leitmotivul protestului este "Toate partidele aceeaşi mizerie."

"Pe vase de carton pe Mediterană ar trebui duşi!", spune un protestatar.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 18:45. În centrul Pieţei Universităţii flutură drapele tricolore cu gaură în mijloc, semn al Revoluţiei din '89. Pe pancartele oamenilor se pot citi mesaje precum "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii îţi spun "Rade-i pe toţi, fără partizanate politice", sau "Reset" - semn că oamenii vor o schimbare radicală.

"Am fost şi la protestul de ieri. Este normal să venim şi la al doilea protest pentru că nu este de dorit să creadă cei de acolo de sus că renunţăm. Este important să vadă că suntem solidari şi că ne dorim o schimbare. Eu sunt solidară cu tineretul pentru că am prins Revoluţia. Aveam 18 ani atunci şi am trăit momentele acelea şi acum mă bucur să văd din nou că există dorinţa de schimbare. Tinerii despre care se spune că nu au niciun viitor, sunt hotărâţi, sunt puternici, şi sunt frumoşi.", declară Mihaela.

Întrebată ce aşteptări de la noul protest, în condiţiile în care primul i-a măturat din scaune pe Ponta şi pe Piedone, dna. Mihaela a răspuns ferm: vreao schimbare radicală.

"Era de aşteptat să fie nişte demisii. Ce mi-aş dori eu este să fie schimbare radicală, aş vrea o epurare politică pentru că oamenii care sunt deja acolo nu mai prezintă niciun fel de credibilitate indiferent de partid, indiferent de direcţia din care vin. Sper să fie o schimbare radicală. Şi mi-aş dori alegeri anticipate. Nu ştiu pe cine am alege dar am credinţa că în România există oameni care au talent politic dar nu au ieşit în faţă şi nu am auzit încă de ei şi sunt oneşti şi sunt sinceri şi sunt dornici de a face ceva bun pentru ţara asta.", a adăugat protestatara.

* * *

UPDATE ora 18:40. Piaţa Universităţii s-a umplut de oameni. În jur de 2-3.000 de persoane strigă "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă", şi "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Colectiv, colectiv", "Anticipate, anticipate" şi "România, trezeşte-te!".

Mulţimea a părăsit zona Fântânilor şi a umplut Bulevardul Nicolae Bălcescu, zona crucilor ridicate în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie.

* * *

UPDATE ora 18:25. Numărul celor strânşi în Piaţă continuă să crească. În jur de 800 de persoane sunt grupate în partea de lângă Fântână şi alte câteva sute sunt strânse în faţa Teatrului Naţional unde flutură mare un drapel tricolor.

Lumea continuă să vină, trotuarul de la Universitate până la metrou fiind înţesat de oameni.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 18:10. Numărul protestatarilor se ridică la peste 400 de persoane.

"Suntem revoltaţi de reacţia clasei politice după protestul nostru de ieri. Nici nu şi-au dat bine demisia Ponta şi Piedone şi s-au şi repezit să-şi împartă ciolanul, în loc să se ocupe să găsească soluţii pentru noi. Astăzi erau ocupaţi să respingă legea anticorupţie, care se referea foarte coerent la ceea ce ceream noi şi au respins şi legea votului prin corespondenţă. Înseamnă că se pregătesc practic să se protejeze pe ei, în loc să dea nişte soluţii acestui popor. Noi, acest popor merităm soluţii! Soluţii nu bâlbâiala lui Oprea, nu bâlbâiala lui Dragnea, nu bâlbâiala lui Piedone. De 25 de ani nu au găsit nicio soluţie pentru problemele acestei ţări, vrem o altă clasa politică!", a declarat Rădulescu Anca Georgia, o protestatară în jur de 19-20 de ani.

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 17:55. Oamenii încep deja să se strângă în Piaţa Universităţii, la Fântână. Deocamdată la locul protestului au ajuns deja câteva zeci de persoane.

Pe jos ard candele roşii, alături de forografii ale victimelor incendiului de la Colectiv.

În dreptul Fântânii, două persoane ţin un banner cu mesajul "Dreptate pentru victime", iar între candele şi fotografiile celor ucişi au fost încadrate mesaje precum "Jos second handul politic! Vrem România liberă şi curată" şi "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit în stradă. Plecaţi cu toţii!"

Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

* * *

În Capitala ţării se anunţă o nouă seară de foc. După ce marţi noaptea zeci de mii de oameni au inundat literalmente centrul oraşului, sătui de actuala clasă politică, miercuri, în Piaţa Universităţii se va organiza un nou protest.

Peste zece mii de persoane şi-au confirmat prezenţa pe Facebook la mitingul ce va începe la ora 18.00 la Universitate, sub acelaşi slogan care ieri a scos peste 25.000 de oameni în stradă, respectiv "Corupţia ucide!"

Reamintim că în urma mitingului de ieri la care cetăţenii Capitalei şi-au exprimat dorinţa de schimbare, o schimbare profundă care să înlăture cangrena corupţiei ce a generat tragedii precum incendiul de la Colectiv şi moartea lui Bogdan Gigină, premierul Ponta şi primarul Popescu Piedone au demisionat.

Lucrurile vor merge însă mai departe, căci protestatarii care scandau ieri: "E doar începutul, e doar începutul", nu par a se mulţumi cu două demisii a celor mai la îndemână ţapi ispăşitori ci vor merge mai departe, spre o schimbare profundă, care să zguduie din temelii întregul sistem.

"Este un protest general împotriva a tot ceea ce se întâmplă în România, a tot ceea ce reprezintă Sistemul, a tot ce nu reuşim să schimbăm după atâţia ani de frustrare, atâţia de tinereţe pierdută, atâţia ani de suferinţă. (...) Este o frustrare adunată şi incendiul de vineri a fost un clic care a eliberat multă frustrare", declara marţi unul dintre protestatarii din Bucureşti, în timp ce altul preciza că mitingul "reprezintă un strigăt împotrivă unei corupţii generalizate", acesta fiind "mesajul pe care vrem să-l transmitem".

"
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne