Editor al Daily Beast cere "umilirea" şi "încarcerarea" celor care îl susţin pe Donald Trump

Membru al miliţiilor civile care zguduie SUA, vizibil pe lentilele unui suporter Antifa, 15 august 2020
Membru al miliţiilor civile care zguduie SUA, vizibil pe lentilele unui suporter Antifa, 15 august 2020 (Logan Cyrus/AFP via Getty Images)

În ultima vreme, numeroase voci democrate din SUA au transmis un număr de ameninţări împotriva susţinătorilor, avocaţilor şi oficialilor administraţiei Trump, cerând liste negre - aşa cum a făcut Proiectul Lincoln - sau conducând un efort naţional de hărţuire şi abuz asupra oricărui avocat care reprezintă Partidul Republican sau pe preşedintele Trump. Alţii solicită interzicerea angajării acelor „complici” în campusurile universitare şi nu puţine voci au cerut fondarea unei „Comisii a Adevărului şi a Reconcilierii” pentru „a-l trage la răspundere pe Trump şi susţinătorii săi pentru crimele pe care le-au comis”.

Mai nou, Rick Wilson, editor la publicaţia Daily Beast, cunoscută pentru radicalizarea anti-Trump, a pus gaz pe foc cerând „umilirea”, „încarcerarea” şi chiar "sinucideri ritualice" pentru susţinătorii lui Trump într-un editorial. Wilson este de părere că numai „expunerea, provocarea durerii, umilirea şi încarcerarea (inshallah) vor duce la un moment al adevărului pentru republicani”.

Wilson este un consilier principal al Proiectului Lincoln, care a fost blocat recent pe Twitter pentru abuzuri îndreptate împotriva avocaţilor republicani. Editorialul său reflectă nivelul retoricii detestabile alimentat de Proiectul Lincoln, care este finanţat de mii de avocaţi, în ciuda atacurilor sale asupra colegilor din barou pentru vina de a-l fi sprijinit pe Trump.

„Amintiţi-vă, republicanii lui Trump GOP sunt scutiţi de orice pretenţie ideologică şi filosofică şi chiar şi atunci când Trump părăseşte funcţia, nu se va termina. Domnia terorii 'cultiştilor săi' va influenţa membrii GOP aleşi mai departe, atâta timp cât el şi urmaşii săi trăiesc pe Pământ nepedepsiţi. Numai expunerea, provocarea de durere, umilirea şi încarcerarea (inshallah [arab pentru cu voia Domnului, n.r.]) vor duce la un moment de adevăr pentru GOP. Ar trebui să înceapă de sus şi să meargă de jos de acolo” a opinat Wilson.

Editorul publicaţiei Daily Beast afirmă că nu este interesat de partea „reconciliere” din sintagma „adevăr şi reconciliere”, enunţând un „la dracu cu” cei care solicită reconcilierea. Ba mai mult, le cere "ticăloşilor" să ia în considerare un „seppuku”.

Elie Mystal, editorialistul pe justiţie la The Nation a cerut o „Comisie a adevărului şi reconcilierii” pentru a investiga „[toate] aceste eşecuri morale şi etice ... şi asta "înainte de a intra în dosarul crimelor statutare reale potenţial comise de Trump, administraţie, facilitatorii săi şi familia sa".

Cel mai şocant lucru la aceste puncte de vedere este cât de deconectate sunt de alegerile reale.

Deşi mass media mainstream din SUA a vorbit despre un aşa-numit „val albastru” şi preluarea de către democraţi a celor două camere, adevărul este că republicanii au preluat un număr considerabil de locuri în Cameră, unde democraţii au fost reduşi la cea mai mică majoritate de la al doilea război mondial încoace.

Republicanii au şanse să păstreze Senatul şi au câştigat cu uşurinţă în multe state din toată ţara. Aproximativ 74 de milioane de oameni au votat pentru Trump. Nu am fost unul dintre ei, dar asta reprezintă aproximativ jumătate din această naţiune. Cu toate acestea, aceşti scriitori continuă să înfăţişeze imaginea conform căreia naţiunea americană este acum unificată în respingerea politicilor şi priorităţilor administraţiei Trump.

Este efectul distorsionant al traiului constrâns în spaţiile media "silenţioase", unde o realitate alternativă poate fi menţinută şi promovată.

Cea mai mare îngrijorare a mea este modul în care mass-media rămân detaşate nu numai de aproximativ jumătate din ţară, ci chiar de realitate. Mass media a decis că va avea grijă literalmente de jumătate din ţară şi va promova variante părtinitoare despre ceea ce se desfăşoară încă în această ţară. După cum am discutat anterior, pierderea este considerabilă, deoarece publicul are acum o neîncredere profundă şi în creştere faţă de mass-media. Rezultatul este că mass-media noastră nu mai este privită ca un loc în care cetăţenii pot clarifica întrebări legate de lucruri precum alegerile contestate. Acolo unde pe vremuri exista raţiune, acum este doar furie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii