Enel Energie Muntenia, amendată cu 13.000 pentru practici comerciale agresive

Protecţia Consumatorilor a constatat că Enel Energie Muntenia SA utilizează o practică comercială agresivă, impunând consumatorilor "să rămână captivi în contractul de furnizare a energiei electrice pe toată durata contractuală" şi a amendat compania cu 13.000 de lei.
(FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)
Loredana Diacu
12.01.2016

Acuzată de o asociaţie de proprietari că a impus clauze abuzive în contract, Enel Energie Muntenia a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu 13.000 de lei, după ce comisarii au constat că furnizorul de electricitate le impunea consumatorilor care doreau să denunţe unilateral contractul de alimentare cu energie să plătească 400 de lei pentru fiecare lună pentru care operează denunţarea.

Direcţia Generală de Control şi Supraveghere a Pieţei a desfăşurat un control la Enel după ce o asociaţie de proprietari din Voluntari s-a plâns de existenţa unor clauze abuzive în contractul standard de furnizare a energiei electric, respectiv de faptul că, în momentul în care consumatorii doreau să denunţe anticipat contractele, aceştia trebuiau să notifice cu 30 de zile înainte şi să plătească celeilalte părţi suma de 400 de lei pentru fiecare lună pentru care operează denunţarea contractului.

Enel Energie Muntenia SA le-a prezentat comisarilor trei contracte de furnizare a energiei electrice încheiate cu asociaţii de proprietari şi trei contracte încheiate cu consumatori persoane fizice, în urma controlului reieşind că acea clauză de denunţare era menţinută, fiind modificate doar termenele aferente notificării şi sumele datorate în caz de denunţare anticipată. Ori legislaţia în domeniu nu prevede posibilitatea ca SC Enel Energie Muntenia SA să denunţe unilateral contractul, existând situaţii limitative în care furnizorul este îndreptăţit să rezilieze din iniţiativa sa contractul de furnizare a energiei electrice.

Concluziile controlului au fost acelea că SC Enel Energie Muntenia SA utilizează o practică comercială agresivă, impunând consumatorilor "să rămână captivi în contractul de furnizare a energiei electrice pe toată durata contractuală", folosind o poziţie de forţă, o influenţă nejustificată faţă de consumatori, ceea ce limita libertatea de alegere şi comportamentul consumatorilor de a denunţa contactul de furnizare a energiei electrice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor