Eugen Tomac: Ponta apelează la taxă „specială” din disperare

Eugen Tomac
Eugen Tomac (www.eugentomac.ro)
Epoch Times România
31.10.2013

Eugen Tomac, preşedintele PMP, afirmă miercuri, într-un comunicat de presă remis Epoch Times că Partidul Mişcarea Populară observă disperarea guvernării USL de a scoate bani din piatră seacă, în efortul de a compensa dezastrul naţional pe care-l comite asupra României.

Eugen Tomac aprecizează că după acciză, taxă de drum, rovinietă, taxă de autostradă, premierul Victor Ponta doreşte să crească preţul benzinei şi al motorinei cu o taxă „specială” care să fie destinată exclusiv construcţiei de infrastructură rutieră. El subliniază că „taxa de drum”, după cum este intitulată, ar fi trebuit să aibă ca destinaţie exclusivă construcţia de drumuri, dar premierul recunoaşte că taxa de drum merge la bugetul de stat şi nu este prea bine gospodărită.

Eugen Tomac face o informare referitor la situaţia din ţări din Europa: în Germania nu există vinietă, nici taxă de autostradă; în Austria există vinietă, nu şi taxă de autostradă; în Italia nu există vinietă, există taxă de autostradă; în România sunt de toate, dar nici aşa nu e suficient! Tomac întreabă retoric: "De ce trebuie să plătească şi cel care nu merge pe autostradă niciodată, ci doar până la serviciu şi înapoi, sau doar duminică, la iarbă verde?"

Totodată, Tomac declară: "Această preconizată creştere a preţului carburanţilor pentru a construi 4.000 de utopici kilometri de autostradă în 14 ani (!!), conform programului „Opera Omnia” al lui Relu Fenechiu va avea un efect dezastruos asupra întreprinzătorilor, şi aşa sufocaţi de nivelul taxelor şi impozitelor, de modificarea de opt ori numai anul acesta a Codului Fiscal. Şi, să nu uităm, de la 1 ianuarie 2014 revine impozitul forfetar!!".

Liderul PMP atrage atenţia asupra consecinţelor introducerii acestei taxe noi în preţul carburanţilor, care vor avea repercusiuni directe în preţurile produselor şi serviciilor şi este "un cadou numai bun pentru populaţie, cu o lună înainte de Luna Cadourilor".

Partidul Mişcarea Populară accentuează faptul că există multe alte priorităţi în cheltuirea banilor, cum ar fi Sănătatea, Educaţia, investiţiile. Totodată, PMP invită guvernanţii să muncească pentru a absorbi mult mai bine fondurile europene, puse la dispoziţia României dar neacoperite de proiecte valide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor