Extractul de magnolia poate distruge celulele canceroase - studiu

Flori de magnolie
Flori de magnolie (Epoch Times România)

Extractul de magnolie este folosit de mult timp deja în medicina orientală pentru tratamentul tulburărilor de anxietate. Ultimele studii în domeniu au arătat că honokiol, o substanţă ce se găseşte în floarea de magnolie, are un puternic efect anti-cancerigen şi poate să distrugă eficient celulele canceroase, relatează Science World Report.

Oamenii de ştiinţă au efectuat experimente cu celulele canceroase din tumorile la cap şi gât, pentru că aceste forme de maladie sunt răspândite în special în rândul fumătorilor şi iubitorilor de alcool. Potrivit Institutului Naţional al Cancerului, trei din patru cazuri de dezvoltare a tumorilor canceroase la nivelul capului şi gâtului sunt asociate cu fumatul şi dependenţa de alcool. Potrivit statisticilor medicale, doar 50% dintre pacienţi reuşesc să supravieţuiască în asemenea cazuri.

Pentru a efectua cercetările necesare, specialiştii au selectat celule canceroase din zona cavităţii bucale, a limbii, laringelui şi faringelui. Experimentul a arătat că honokiol a reuşit să distrugă aceste celule canceroase.

Autorul studiului, Dr. Santosh Katiyar şi echipa de cercetători sunt de părere că honokiol a demonstrat rezultate excelente şi că va putea fi utilizat în mod individual sau în combinaţie cu alte medicamente pentru tratarea şi prevenirea cancerului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură