Extratereştri antici? Misterele Catedralei din Salamanca au dezvăluit sculptura unui astronaut

Astronautul din Salamanca, sculptat pe frontispiciul Catedralei, Spania
Astronautul din Salamanca, sculptat pe frontispiciul Catedralei, Spania (Marshall Henrie/Wikimedia Commons)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi noi. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Situată pe faţada deasupra intrării de nord a unei catedrale vechi de 300 de ani din Salamanca, Spania, există o figură sculptată care aminteşte în mod remarcabil de un astronaut modern. Construcţia catedralei a fost începută în 1513 şi finalizată în 1733.

Instantaneu, mintea pune sub semnul întrebării ceea ce văd ochii, sau cel puţin aşa ar funcţiona o bună parte dintre noi. Teorii ale extraterestrilor antici, călătoria în timp, puterea supranormală de previziune, şi multe alte idei îţi vin în minte. Deşi în prezent lumea are încă multe mistere, misterul astronautului de pe Catedrala din Salamanca are o explicaţie mult mai apropiată de realitate.

Salamanca, Spania, are două catedrale."Catedrala Veche", cunoscută pur si simplu sub numele de "Catedral Vieja", a fost construită aproximativ la mijlocul secolului al XII-lea. Aşadar, aceasta poate fi una dintre cele mai vechi catedrale europene.

Cealaltă Catedrală, cunoscută sub numele de "Catedral Nueva" (Catedrala Nouă), care nu mai este nouă după standardele de azi, era nouă atunci când a fost numită prima dată astfel.

Astronautul sculptat apare la intrarea Noii Catedrale, lateral, paralel cu intrarea. Stă cocoţat pe o tulpină, având un echipament complet: cizme, cască, iar pe piept are ceea ce pare a fi un aparat de respiraţie cu tuburi conectate la un pachet aflat pe partea din spate a costumului. Apucă cu mâna dreaptă ceea ce pare a fi o viţă-de-vie care acţionează ca un fel ham petrecut în jurul taliei. Cu mâna stângă se sprijină de o frunză din apropiere. Faţa lui reflectă o expresie de uimire.

Dar cum ar putea exista aşa ceva? Astronauţii nu existau atunci când a fost construită catedrala. Se pare că sculptura este de fapt parte din restaurarea ce a fost făcută în 1992. La acel moment, "Puerta de Ramos" (acesta este numele intrării Noii Catedrale) trecuse prin pagube semnificative de-a lungul ultimelor secole.

Se pretinde că adăugarea a fost făcută de pietrarul Miguel Romero şi, eventual, supravegheată de Jerónimo Garcia de Quiñones, conform Ancient Code: Deciphering History Together (Codul Antic: Descifrând Istoria împreună). Urmând tradiţia, lucrările de restaurare a catedralelor includ adesea ceva din timpurile moderne; în acest caz, restauratorii ar fi ales figura unui astronaut.

Cu toate acestea, suporterii teoriilor alternative cred că astronautul a fost sculptat cu mult înaintea lucrărilor de restaurare şi că acestea au reparat doar astronautul deteriorat. Misterul constă în faptul că nu s-au găsit fotografii ale faţadei de dinainte de restaurare şi nici mărturii în legătură cu Puerta de Ramos, fapt ce adânceşte controversa.

Potrivit Ancient Code, astronautul a fost deteriorat de vandali, în 2010. Imaginile puse în circulaţie care îl arată pe astronaut cu braţul drept lipsă şi faţa deteriorată sunt imagini ale prejudiciului. Dar acestea au fost reparate de atunci.

Oraşul mai găzduieşte şi alte sculpturi neobişnuite. O astfel de sculptură este parte a faţadei Universităţii din Salamanca. Faţada prezintă tot felul de figuri, desene şi modele detaliat şi complex sculptate în piatră. În interiorul sculpturii este ascuns un craniu cu o broască pe partea sa de sus. Această sculptură este destul de veche de vreme ce faţada a fost comandată în 1529. Se crede că îl reprezentă pe Prinţul Juan, care a murit la vârsta de 20 de ani, în 1497, iar broasca ar fi medicul care l-a tratat, potrivit Cultural Travel Guide (Ghidul Cultural de călătorie).

Un altă sculptură surprinzătoare, numită "Easter Egg", este foarte aproape de astronaut, fiind situată pe aceeaşi intrare în Catedrala Nouă. Dragonii sunt reprezentaţi adesea în sculpturile culturale, ca acestea de care amintim. Dar, acest dragon special iese în evidenţă, deoarece el pare să ţină în mâna stângă un con de îngheţată cu trei cupe. Dragonul mâncător de îngheţată este un alt exemplu al muncii de restaurare din1992.

Salamanca este un oraş foarte vechi aflat la nord-vest de Madrid. În secolul 3 I.Hr., a fost cucerit de către cartaginezi. Mai târziu, ar fi fost condus de romani şi mai apoi de mauri. Urbanismul său cuprinde monumente din perioadele romanice, gotice, maure, renascentiste şi baroce. Oraşul a fost inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO în 1988.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură