Extrema dreaptă europeană, în frunte cu Marine Le Pen, la Sinaia. Reacţie dură din partea PSD

Aşteptăm o reacţie fermă din partea autorităţilor române faţă de evenimentul organizat la Sinaia de Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor, a fost mesajul transmis de europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă.
Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă
Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă (Facebook.com/Viorica Dăncilă)

Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor, care reuneşte mai multe formaţiuni extremiste din Europa, a organizat, sâmbătă, la Sinaia, Conferinţa Internaţională "Europa noastră - Europa Naţiunilor". Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaţilor români din PE, consideră că autorităţile de la Bucureşti trebuie să dea un semnal clar că România nu este o ţară care să tolereze discursul şi mişcările extremiste şi antieuropene.

"Evenimentul organizat la Sinaia de către Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor (MENL) nu poate fi acceptat nici de către autorităţi, nici de către partidele democratice din România. România nu poate permite exprimarea cu nonşalanţă a discursurilor extremiste şi anti-europene, pe teritoriul său.

Organizarea evenimentului de la Sinaia ar fi trebuit să genereze o reacţie clară de dezaprobare din partea autorităţilor responsabile. România nu este şi nu poate fi un teren de manifestare al discursului extremist, iar liderii şi promotorii acestui tip de discurs trebuie să ştie că nu sunt bine veniţi aici.

Nu este prea târziu ca Ministerul de Externe, dar şi alte instituţii publice să reacţioneze faţă de ceea ce s-a întâmplat la Sinaia. Am văzut declaraţiile antieuropene şi împotriva valorilor şi principiilor pe care noi în UE le respectăm făcute de Marine Le Pen la Sinaia. Vreau să cred că le-au văzut şi responsabili instituţionali şi le vor respinge categoric", a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, Viorica Dăncilă.

Naţionaliştii şi xenofobii europeni, în frunte cu şefa Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, au participat sâmbătă la Conferinţa Internaţională "Europa noastră - Europa Naţiunilor", organizată de Mişcarea pentru Europa Naţiunilor şi a Libertăţilor la Cazinoul din Sinaia.

Potrivit Digi24, la fel ca în decembrie 2015, de organizarea şi promovarea reuniunii de la Sinaia s-a ocupat eurodeputatul român Laurenţiu Rebega, fin al co-preşedintelui ALDE Daniel Constantin şi politician urmărit penal în dosarul spălării de bani şi luării de mită de la Ministerul Agriculturii.

Ajuns în PE sub sigla Partidului Conservator (partid care nu a avut listă proprie de candidaţi la europarlamentarele din 2014, dar a fost în alianţă electorală cu UNPR şi PSD), Rebega a intrat în grupul xenofob şi populist condus de Marine Le Pen în iulie 2015, adică după ce DNA a anunţat implicarea sa în dosarul penal menţionat. Drept răsplată pentru dezertarea din grupul socialiştilor, Rebega a fost numit vicepreşedinte al grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENF - Europe of Nations and Freedom).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne