Fabrica Viorica Cosmetics lansează producţia în serie a unui sortiment de 45 de articole

.
. (Photos.com)

Fabrica Viorica Cosmetic lansează în timpul apropiat producţia în serie a unui sortiment de 45 de articole cosmetice. Preşedintele grupului de companii DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca, a făcut acest anunţ în şedinţa Clubului de Presă de la Chişinău, precizând că colectivul fabricii şi-a propus sarcina să sporească cota pieţei moldoveneşti de produse cosmetice de la actualele 2% până la 40%.

"Planificăm că întreprinderea va putea face faţă pe deplin acestei sarcini în trei-patru ani", a estimat Chirtoca, amintind că acum brandurile din ţările europene şi SUA au o cotă covârşitoare pe piaţa produselor cosmetice din Moldova. Şeful holdingului a mai amintit că fabrica Viorica Cosmetic a fost achiziţionată de holdingul DAAC-Hermes de la stat la un preţ de circa 60 mil. lei. În această perioadă s-au efectuat investiţii noi în vederea fabricării unui spectru vast de produse cosmetice pentru toate vârstele. "Holdingul a fost ajutat să achiziţioneze fabrica de către BC Moldova Agroindbank S.A. Îi suntem recunoscători şi îi mulţumim pentru sprijin. Este adevărat că mai târziu la bancă au demarat schimbări şi am fost nevoiţi să trecem la BC Victoriabank S.A., cu ajutorul căreia am modernizat producţia în vederea fabricării unor cosmetice moderne", a subliniat Chirtoca.

Managerul a relatat că în vara şi toamna acestui an colectivul fabricii a colectat o cantitate suficientă de ierburi şi flori din Codrii moldoveneşti ca materie primă ecologică pentru producerea unor articole cosmetice parfumate şi aromate. "Am antrenat specialişti-consultanţi experimentaţi din Marea Britanie şi Ucraina, care ajută fabrica să organizeze producţia de cosmetice moderne.

Colectivul fabricii a reuşit să o întoarcă la întreprindere pe tehnologul-şef al Viorica Cosmetic, care plecase în Rusia", a informat Chirtoacă. Vasile Chirtoca a spus că fabrica a achiziţionat, "prin mână a patra", un imobil din bulevardul Ştefan cel Mare, fostul sediu al atelierului de croitorie "Romaniţa", amplasat în vecinătatea Ambasadei Rusiei în Moldova. "În acest sediu al magazinului-salon Viorica Cosmetic va avea loc comerţul şi consultarea cumpărătorilor. În prezent, instruim vânzători care vor fi pregătiţi pentru comunicarea şi dialogul cu cumpărătorii de cosmetice moldoveneşti", a menţionat Chirtoca. Preşedintele grupului DAAC-Hermes priveşte cu încredere viitorul acestei afaceri, spunând că Viorica Cosmetic nu este intimidată de cunoscutele "branduri de cosmetice europene şi americane". "Ne pregătim serios să concurăm cu aceste branduri, propunându-ne sarcina să extindem de 20 de ori cota de piaţă a cosmeticelor moldoveneşti", a accentuat Chirtoca.

El a invocat rezultatele unui sondaj realizat în rândul cumpărătorilor de produse cosmetice, care arată că din 100% de cumpărători de produse cosmetic care cunosc despre Viorica Cosmetic, nimeni nu spune nimic rău despre brand, iar principalul, se arată dispuşi să cumpere produse cosmetic autohtone.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe