Facebook interzice toate reclamele pentru bitcoin şi alte criptomonede

(Getty Images)

Criptomonedele sunt ca un fel de Vest Sălbatic şi gigantul Facebook s-a săturat.

Reţeaua socială a anunţat marţi că interzice toate anunţurile legate de bitcoin, criptomonede şi oferte iniţiale de monede (ICO), justificând că încearcă să combată escrocheriile şi fraudele.

Noua regulă “interzice produsele şi serviciile financiare care sunt deseori asociate cu practici promoţionale înşelătoare sau care induc în eroare, precum opţiuni binare, oferte iniţiale de monede şi criptomonede”.

Este o politică cuprinzătoare şi Facebook o descrie ca fiind “extinsă în mod intenţionat”.

Bitcoin şi alte criptomonede sunt extrem de căutate în prezent, dar spaţiul în care operează acestea este de asemenea marcat de escrocherii, fraude şi alte riscuri.

În această săptămână, Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare (SEC) din SUA a închis o ofertă iniţială de monede aparent frauduloasă care a susţinut că a strâns suma de 600 milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru Business Insider că noua regulă interzice toate reclamele legate de criptomonede, nu doar cele care încearcă în mod direct să vândă criptomonede sau token-uri criptografice. Aşadar, anunţurile pentru portofele bitcoin sunt de asemenea interzise, precum şi cele pentru programele de minerit după Ethereum.

Într-un mesaj care anunţă noua regulă, Rob Leathern, director al departamentului de produse Facebook, a sugerat că gigantul american ar putea regla această politică la un moment dat în viitor pentru a permite afacerilor legitime legate de criptomonede să facă din nou reclamă.

“Dorim ca oamenii să continue să înveţe şi să descopere noile produse şi servicii prin reclamele Facebook fără să se teamă de escrocherii sau înşelăciuni. Există multe companii ce fac reclamă la opţiuni binare, ICO-uri şi criptomonede care nu operează în prezent cu bună credinţă”, a scris Leathern.

“Această politică este în mod intenţionat cuprinzătoare, iar compania depune eforturi pentru a detecta mai bine practicile promoţionale înşelătoare sau care induc în eroare”, a mai precizat el, adăugând că noua regulă va fi aplicată pe toate platformele companiei, inclusiv Facebook, Audience Network şi Instagram. “Vom revizui această politică şi modul în care o aplicăm pe măsura îmbunătăţirii semnalelor noastre”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie