Federaţia de bridge îl onorează pe Coposu, omul care "era neserios şi imoral deoarece juca bridge"

Turneul de Bridge, Centenarul Corneliu Coposu organizat de Fundaţia Corneliu Coposu şi Federaţia Română de Bridge.
Turneul de Bridge, Centenarul Corneliu Coposu organizat de Fundaţia Corneliu Coposu şi Federaţia Română de Bridge. (Epoch Times România)

La Auditorium Pallady în Bucureşti se desfăşoară sâmbătă şi duminică turneul de bridge "Centenarul Corneliu Coposu", organizat de Fundaţia Corneliu Coposu şi Federaţia Română de Bridge.

Ion Gherasim de la Fundaţia Corneliu Coposu a rezumat spiritul evenimentului:

„Am deosebita onoare şi plăcere din partea Fundaţiei Corneliu Coposu să vă adresez salutul nostru... Domnia sa era un mare amator de bridge după cum marea majoritate ştiţi, nu era zi în care Corneliu Coposu să nu joace bridge, urmărit de Securitate, bineînţeles.”

„Aceasta este cealaltă faţă a lui Corneliu Coposu. Jucătorul de bridge, omul care prin jocul de bridge a dovedit că existau înainte de ’89 oameni care pot să coopereze şi cu cei care nu gândesc la fel din punct de vedere politic.

„În dosarele securităţii la CNSAS la un moment dat unul dintre turnătorii domniei sale a scris următoarele – am să-l urmăresc pe Corneliu Coposu pentru că se pretinde a fi urmaşul lui Maniu. Doreşte să refacă PNT şi nu sunt de acord cu acesta pentru că este un om neserios şi imoral deoarece joacă bridge”.