Sebastian Bodu din nou în PNŢCD: Va candida pe lista ţărăniştilor la europarlamentare

Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a afirmat că va reveni în PNŢCD după o perioadă de 20 de ani şi va candida pe lista ţărăniştilor la alegerile europarlamentare din 25 mai, potrivit comunicatului remis Epoch Times.

”Accept astăzi (n.r.duminică) invitaţia PNŢCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, după mai bine de 20 de ani”, a informat Bodu.

Europarlamentarul consideră că ar putea realiza mai mult în ce priveşte obiectivele politice dacă figurează pe lista PNŢCD şi acesta este motivul pentru care renunţă să candideze ca independent, chiar dacă a obţinut peste 100.000 de semnături.

”Ar fi doar un job pe care l-aş face în mod onorabil, ca şi până acum, aş putea doar să reprezint în mod onest alegătorii mei. Atât. Alături de un partid politic pot face însă mult mai mult. Mă pot implica în politică internă, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu iniţiative care să schimbe ceva în România, în mod direct şi nu doar prin intermediul Bruxelles-ului”, explică Bodu.

Sebastian Bodu a menţionat că doreşte să meargă ”pe un drum nou, altul decât cel pe care merg toate celelalte partide politice”, pentru că a simţit că românii nu mai agreează un anumit tip de politicieni: ”Marea lor majoritate s-au săturat de politicieni care astăzi se înjură, se dispreţuiesc şi se urăsc, iar mâine se aliază fără nici cea mai mică remuşcare, doar pentru ca poimâine să se întoarcă la înjurături, ură şi dispreţ”.

Europarlamentarul menţionează faptul că oamenii nu mai merg din inimă să voteze:”Prezenţa la urne a ajuns la cote alarmant de scăzute fără ca actuala clasă politică să fie deranjată câtuşi de puţin întrucât absenteismul nu este o ameninţare. Întotdeauna vor exista găleţi, adidaşi şi pungi cu făină care să cumpere voturi”, continuă Bodu.

Sebastian Bodu a constatat că românii vor să fie reprezentaţi de oameni verticali, care nu s-au compromis, şi care au obţinut rezultate în cariera lor profesională în mediul privat sau în administraţia publică.

Prezenţa la urne a ajuns la cote alarmant de scăzute fără ca actuala clasă politică să fie deranjată câtuşi de puţin întrucât absenteismul nu este o ameninţare. Întotdeauna vor exista găleţi, adidaşi şi pungi cu făină care să cumpere voturi

”O astfel de politică vrem astăzi să o punem în practică, o politică, o viziune care să combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNŢCD prin parteneriatul cu Iniţiativa România Liberală şi, acum, prin implicarea mea şi a altora care pot pune umărul la relansarea unui partid încărcat de istorie şi tradiţie, un partid ce merită să trăiască. PNŢCD a rămas pe fundaţia lui Corneliu Coposu. Pe această fundaţie şi pe doctrina populară se poate construi un proiect colectiv care să atragă în jurul lui oameni noi, oameni necompromişi, oameni cu cariere solide, oameni care vor iniţiative în care să creadă, oameni cu responsabilitate şi curaj. Îi aştept în PNŢCD pe toţi cei care, în orice formă, vor o altfel de politică ce poate exista în România aşa cum există în Germania, în Franţa sau în Marea Britanie. În aceeaşi măsură îi aştept lângă mine pe toţi militanţii partidelor de centru-dreapta nemulţumiţi de conducerea actuală a partidelor din care fac parte, oameni de bună-credinţă care simt că aleargă pentru o cauză pierdută sau pentru persoane care nu îi reprezintă. Oameni care îşi doresc o carieră politică bazată pe muncă şi pe competenţă, nu pe interese de gaşcă”, a mai precizat Sebastian Bodu.

PNŢCD i-au sugerat pe 12 martie lui Sebastian Bodu să candideze pe lista ţărăniştilor la alegerile pentru Parlamentul European, acesta declarând atunci că este onorat de propunerea făcută, dar continuă să strângă semnături pentru a candida ca independent.

La începutul lunii martie, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a anunţat pe Facebook ca va candida ca independent pentru un nou mandat în Parlamentul European.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne