Femeile care au încredere în ele fac aceste 7 lucruri în mod diferit

Fiecare dintre noi am întâlnit sau văzut măcar un exemplu de femeie care are încredere în ea, fie că este un membru al familiei, o prietenă sau cineva pe care n-am apucat încă să o întâlnim faţă în faţă, dar pe care o admirăm de la distanţă.
femeie
femeie (femeie)

Ne dorim să ne petrecem timpul în preajma acestei persoane, datorită siguranţei de sine pe care o emană şi datorită modului pozitiv în care priveşte viaţa în sine.

Mereu pare să găsească o soluţie când se întâlneşte cu tot felul de situaţii dificile, transformând fiecare obstacol într-o treaptă care o aduce mai aproape de o stare de împlinire şi fericire.

Te-ai întrebat vreodată care sunt secretele acestor femei? Mai jos sunt 7 principii ce funcţionează ca pietre de temelie pentru ele:

1. Nu iau lucrurile personal

Să laşi zilele grele şi momentele tensionate să rămână în trecut este ceea ce contează de fapt, pentru că te va ajuta să priveşti lucrurile în perspectivă. O femeie ce are încredere în ea va prefera să vadă mai mult luminiţa de la capătul tunelului, refuzând să-şi plângă de milă, fiindcă acest comportament îi va face doar rău până la urmă.

Apoi ia în considerare că nu poţi controla modul în care se simt alte persoane, ci doar modul în care te simţi tu.

2. Pun întrebări potrivite

Să pui întrebările potrivite care să-ţi îndrepte atenţia către tine şi către ceea ce poţi îmbunătăţi la tine pentru a te simţi mai împlinită, este esenţial. Întrebări din categoria „De ce eu?”, nu te vor ajuta deloc.

Fii sigură că elimini replicile negative pe care ţi le repeţi în minte şi înlocuieşte-le cu întrebări precum „Ce trebuie să fac pentru a fi mai fericită în viaţă?”, urmat de câteva lucruri practice pe care le poţi face imediat.

3. Îşi fac mici obiceiuri ce le ajută să-şi revină în situaţii dificile

Acest lucru poate fi o mică discuţie cu tine însăţi pentru a reevalua lucrurile care sunt importante pentru tine, pentru a te reconecta cu acea sursă de încredere în sine din interiorul tău. Acest mic obicei este util înainte de o prezentare sau chiar când treci printr-o perioadă dificilă cu partenerul tău.

Ritualul poate fi un set de afirmaţii, o îmbrăcăminte specială ce te face să te simţi bine sau să te gândeşti la rolul pe care l-ai avut în crearea unei situaţii neplăcute şi să te schimbi tu prima.

Observă ce obiceiuri mărunte funcţionează pentru tine atunci când ai nevoie şi, cel mai important lucru, nu ezita să le pui în practică.

4. Îşi cultivă feminitatea

Aceste femei se cunosc destul de bine încât reuşesc să-şi fructifice calităţile în situaţii personale cât şi profesionale. Preferă să-şi pună în valoare îndemânările pe care le stăpânesc cel mai bine, decât să se uite cu părere de rău la ceea ce le lipseşte.

Îşi dau seama că au imperfecţiuni, dar realizează că acest lucru face parte din experienţa umană şi lasă fiecare greşeală să le fie un învăţător.

5. N-au nicio problemă în a petrece timp singure

Câteodată este necesar să petreci câteva momente în timpul zilei cu tine însăţi, pentru a te relaxa şi a te elibera de obligaţiile faţă de cei din jur. Dacă simţi că te ajută să mergi singură la un film sau să ieşi doar tu cu gândurile tale şi să mănânci undeva în oraş, atunci pur şi simplu fă-o.

Desigur că prietenii şi familia rămân ceva special în inima ta, însă este important să ai timp pentru tine şi lucrurile care-ţi hrănesc feminitatea.

6. Aleg cu atenţie informaţiile din media

Sunt tot felul de reclame care încearcă să-ţi impună modul în care ar trebui să arăţi, cum să te comporţi şi ce ar trebui să porţi. Cele mai importante aspecte în toate acestea sunt două: sănătatea fizică şi armonia psihică. Nu poţi fi anorexică dar probabil că nici kilogramele în plus nu prea sunt pe placul tău. Din nou, nu contează ce încearcă societatea să te împingă să faci, ci ceea ce este biologic şi medical sănătos. Tocmai de aceea, în mod obiectiv şi ştiinţific, a avea o siluetă suplă şi armonioasă este şi va fi mereu la modă.

7. Se întreabă cu ce pot contribui pentru a face lumea mai bună

Aceasta este trăsătura comună femeilor ce au încredere în ele însele. Acest altruism este un factor cheie pentru că ştiu de ce sunt capabile şi ar dori să ofere lumii din darurile pe care le-au primit şi pe care le-au dezvoltat.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com