FIBA Europe Cup. CSM CSU Oradea, victorie crucială în lupta pentru calificarea în play-off-ul competiţiei continentale

Gruparea orădeană îşi păstrează şansele de calificare în play-off-ul Fiba Europe Cup graţie victoriei de excepţie în faţa uneia dintre cele mai mari nume ale baschetului german - Brose Bamberg, miercuri, cu scorul de 95-84 (31-25, 26-27, 21-14, 17-18).
CSM CSU Oradea - Brose Bamberg 95-84 (31-25, 26-27, 21-14, 17-18), în FIBA Europe   Cup.
CSM CSU Oradea - Brose Bamberg 95-84 (31-25, 26-27, 21-14, 17-18), în FIBA Europe Cup. (CSM Oradea/facebook)
Marius Drăgoi
26.01.2023

CSM CSU Oradea a câştigat duelul cu echipa germană Brose Bamberg din etapa a 4-a a Grupei L din cadrul competiţiei masculine de baschet Fiba Europe Cup, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 95-84 (31-25, 26-27, 21-14, 17-18).

Graţie acestui succes roş-albaştrii rămân în continuare în cursa pentru calificarea în sferturile de finală.

„Este victorie extraordinară. Obţinută după un meci foarte bun pentru echipa noastră. M-am temut de acest meci din mai multe motive. Pe de o parte am aşteptat o reacţie din partea lui Brose după meciul tur. Pe de altă parte nouă ne-a lipsit un jucător, Justin Carter, care avea experienţa unor astfel de meciuri şi nu am putut să beneficiem de ea în acest meci.

În schimb, am cedat 22 recuperări la propriul panou. La fel ca şi în meciul tur, am permis adversarului să trăiască din această cauză. Devine foarte clar că avem o problemă cu blocajul defensiv. Va trebui să schimbăm acest lucru. Vom discuta şi vom lucra la îmbunătăţirea acestui element în jocul echipei.

Mulţumesc publicului pentru modul în care ne-a susţinut. Efectiv ne-a purtat spre victorie. Echipa a simţit în mod evident sprijinul venit din tribune. Suntem fericiţi şi norocoşi să avem un astfel de sprijin.

În ultima perioadă jocul nostru ofensiv a funcţionat foarte bine. Este consecinţa faptului că avem relaţii de joc foarte bune. Ne cunoaştem tot mai bine şi există o chimie excelentă între jucători. Cele 28 assist-uri confirmă faptul că jocul colectiv în faza de atac este la nivel înalt. Ce-i drept am avut şi nişte procentaje de excepţie.

Mai avem două meciuri de jucat. Suntem la mâna noastră în acest moment. Urmează o deplasare dificilă în Polonia, unde întâlnim o echipă care ne-a învins aici. Este foarte clar că vom avea o misiune dificilă, dar mergem acolo să ne jucăm şansa. Lupta pentru calificare este complet deschisă în acest moment” a declarat la finalul partidei de pe Arena Oradea, antrenorul Cristian Achim. (potrivit site-ului oficial al echipei)

Lituanianul Donatas Tarolis a totalizat 27 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Mark Ogden a adăugat 19 puncte, 5 recuperări, Kris Richard a terminat cu 15 puncte, 5 pase decisive, 2 intercepţii şi 2 capace, Erick Neal a avut 14 puncte, 10 pase decisive, iar Stephen Holt a terminat cu 11 puncte şi 6 pase decisive pentru CSM CSU Oradea.

De cealaltă parte s-au evidenţiat Christian Sengfelder cu 23 puncte, 9 recuperări, Patrick Miller a adăugat 17 puncte, 7 pase decisive, iar Jaromir Bohacik a terminat cu 11 puncte, 6 pase decisive pentru Brose.

În clasament Anwil Wloclawek este lider cu 7 puncte, urmată de CSM CSU Oradea, 6 puncte, Brose Bamberg, 6 puncte, Keravnos BC, 5 puncte.

În penultima etapă, CSM CSU Oradea va întâlni pe polonezii de la Anwil Wloclawek, în deplasare (1 februarie).

Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor