Firea cere Centură, Metrorex şi ELCEN. Tudose promite întâlniri lunare şi analize

Nu demult, Gabriela Firea îl acuza pe (mazilitul) Grindeanu că nu i-a dat Centură, Metrorex, salbă de lacuri etc. Acum, odată noul guvern instalat, primăriţa Capitalei şi-a avansat cererile către noul premier. Ce a obţinut? Promisiunea unor analize "pentru a se vedea cum e mai bine" şi a unor şedinţe.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose a informat, miercuri că guvernul va demara două analize cu privire la transferul Metrorex şi a şoselei de Centură către Primăria Capitalei, aşa cum doreşte Gabriela Firea. Cât despre cea de-a treia cerere a primarului general, respectiv, acordul guvernului pentru vânzarea ELCEN către Primăria Bucureşti, Tudose a anunţat că va fi discutată într-o viitoare şedinţă de guvern, relatează Hotnews.

"Am stabilit un mod de lucru, am stabilit responsabili de proiecte, întâlniri lunare, termene clare. Am transmis mesajul că guvernul e aproape de primărie", a declarat Tudose, la finalul unei întâlniri de două ore cu primarul general al Capitalei.

La rândul ei, Gabriela Firea a declarat că i-a cerut premierului să găsească împreună cu CFR o soluţie pentru ca trenurile de marfă şi călători să nu mai perturbe traficul la barierele de pe Şoseaua Petricani şi Şoseaua Andronache.

"Ne-am dori pentru această zonă ca CFR Marfă şi CFR Călători să îmbunătăţească programul trenurilor, ca dimineaţa şi seara să nu se mai întâmple ca la barierele Petricani şi Andronache să stea şi câte o oră în aşteptare. Am găsit deschidere la premier. Nici o capitală europeană nu e tranzitată de marfare în timpul zilei", a susţinut Firea.

Totodată, Gabriela Firea a declarat că l-a rugat pe premier să rezolve problemele puse de comisia tehnică de pe lângă Ministerul Culturii astfel încât "să nu mai blocheze avizele cerute de primăria Municipiului şi primăriile de sector".

Reamintim că înainte de moţiunea de cenzură, când PSD pusese tunurile pe Grideanu, Gabriela Firea s-a plâns de acesta, acuzând că nu i s-a dat Centură, Metrorex, salba de lacuri, astfel încât acestea să fie administrate mai bine. În plus, Firea a acuzat că nu poate asfalta străzile din centrul Capitalei din cauza Ministerului Culturii şi a susţinut că nu a solicitat niciodată bani de la Guvern, ci a cerut respect şi implicarea Executivului în problemele administraţiei, lucruri pe care nu le-a primit.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne