"Pomenile date de Firea din banii noştri", via Ciprian Ciucu

Opoziţia trebuie să explice populaţiei cum toacă primăriţa Gabriela Firea banii pe prostii şi se aventurează doar în proiecte de imagine, în loc să rezolve problemele esenţiale ale Capitalei, a afirmat liberalul Ciprian Ciucu.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu, unul dintre cei mai vocali critici ai pesedistei Gabrielei Firea, s-a gândit că "n-ar strica" să facă "o listă a indulgenţelor pe care şi le tot cumpără din banii noştri" primăriţa Capitalei.

"Pomenile" date de Firea din banii noştri sunt, potrivit liberalului, împachetate în cuvinte meşteşugite şi nu au vreun impact clar, măsurabil:

- "burse" de 500 lei/lună studenţilor care vor avea grijă de bătrâni sau meditează copii din familiile defavorizate;

- locuri de parcare gratuite pentru ziarişti oricând, oriunde;

- ajutor pentru prima căsătorie, de 1.500 lei;

- ajutor pentru naşterea unui copil, de 2.500 lei;

- tabere gratuite pentru 16.000 de elevi şi 2.000 de profesori (e doar o coincidenţă că şcoala de vară a TSD avut loc exact la acelaşi hotel care are contract cu instituţia primăriei care plăteşte taberele);

- vauchere de 500 de lei pentru 5000 de biciclete/trotinete.

"Şi eu şi noi, opoziţia în totalitatea sa, am căzut în capcana ei şi i-am votat o parte din pomeni, pe considerentul că... nu vrei să fii cel care se opune unor astfel de "măsuri" "populare". Singura măsură pe care o consider bine-venită este cea cu ajutorul pentru naştere. Restul sunt prostii. Treaba noastră este să explicăm populaţiei cum toacă banii pe prostii şi se aventurează doar în proiecte de imagine", a declarat Ciprian Ciucu.

Potrivit consilierului PNL, problema sa este incapacitatea de a identifica probleme majore şi de a-şi asuma şi urmări constant politici publice care să le amelioreze, dar "vorba aia... unde nu e, nici Dumnezeu nu cere".

"Mai mult, se comportă cu patrimoniul Bucureştiului ca cu propria sa tarla. Dă spaţii la "academii" de sinecurişti şi împodobeşte birourile primăriei cu tablouri neevaluate ale Muezeului Municipiului Bucureşti. Principala trăsătură a mandatului său este că mărunţeşte şi toacă bugetul pe nimicuri şi nu este în stare să vină cu nimic semnificativ în niciuna dintre problemele esenţiale ale Bucureştiului: traficul (poluarea), riscul seismic şi termoficarea", a subliniat Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne