Firea: Reacţia Jandarmeriei în cazul unioniştilor, exagerată. Şefa PNL, atitudine manipulatoare extrem de periculoasă

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac dur la adresa şefei PNL, Alina Gorghiu, pe care o acuză că, prin afirmaţiile sale, încearcă să dea vina în mod nedrept pe municipalitate pentru reacţia "exagerată" a Jandarmeriei în cazul celor cinci lideri unionişti reţinuţi cu o zi în urmă.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a dat dovadă de o atitudine iresponsabilă şi manipulatoare atunci când a acuzat Primăria Capitalei de escaladarea tensiunilor şi violenţelor între jandarmi şi participanţii la mitingul unionist din Bucureşti, a declarat Gabriela Firea, care a catalogat drept exagerată intervenţia Jandarmeriei în acest caz.

"Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase şi pot determina o creştere a violenţelor în următoarea perioadă. Primăria Capitalei, prin Comisia tehnică de avizare a manifestaţiilor publice, nu a făcut altceva decât să aprobe un marş organizat pentru a transmite un mesaj de unire a României cu Basarabia. Jandarmeria a decis reţinerea în forţă a celor 5 lideri ai manifestanţilor, fără implicarea sau consultarea Primăriei Capitalei - o acţiune pe care o considerăm exagerată.

Doamna Gorghiu doreşte, prin afirmaţiile sale iresponsabile, să acopere o gafă imensă a Guvernului tehnocrat, dând vina pe Primărie. Jandarmeria este o instituţie în subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima dată când preşedintele PNL minte în legătură cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu să nu mai dezinformeze populaţia şi să nu mai provoace campanii de manipulare", a precizat Gabriela Firea.

Reacţia primăriţei Capitalei vine în contextul în care şefa PNL a lansat "un apel către actuala administraţie a Bucureştiului/Jandarmerie să permită manifestarea paşnică a oamenilor."

"Să blocheze elementele care vor să degenereze marşul dar respectând mesajul militanţilor corecţi. Cred că apropierea alegerilor din Republica Moldova naşte tensiuni pe ambele maluri ale Prutului dar nu dăm un exemplu de democraţie blocandu-le accesul la protest. Indiferent de rezultatul alegerilor de la Chişinău parcursul european al Republicii Moldova nu trebuie să fie modificat şi acesta este cel mai clar mesaj pe care trebuie să îl dăm", a afirmat Alina Gorghiu.

Mai multe detalii despre incidentele de la marşul unionist aici.