Fiul vicepreşedintelui american Joe Biden, demis din Corpul de Rezervă al Marinei americane

Vicepresedintele american Joe Biden
Vicepresedintele american Joe Biden (MANDEL NGAN / AFP / Getty Images)

Hunter Biden, fiul vicepreşedintelui american Joe Biden, a fost externat din Navy Reserve (Corpul de Rezervă al Marinei) în februarie, după ce a fost testat pozitiv pentru cocaină, potrivit rapoartelor mass-media. Potrivit Wall Street Journal, care a dat publicităţii informaţii despre incident joi, Hunter Biden a fost numit sublocotenent în Corpul de Rezervă al Marinei în mai 2013.

Activitatea sa în marină era cotată cu jumătate de normă şi Biden, avocat de profesie, a continuat să lucreze ca Managing Partener într-o societate de investiţii.

Într-o declaraţie pentru CNN, el a declarat: "A fost onoarea vieţii mele de a servi în Marina SUA, şi regret profund şi sunt jenat că acţiunile mele au dus la demiterea mea. Eu respect decizia Marinei. Cu dragostea şi sprijinul familiei mele, voi merge mai departe".

ABC News relatează că Biden, în vârstă de 44 de ani, a avut nevoie de o derogare pentru a se alătura Corpului de Rezervă al Marinei din cauza vârstei sale, precum şi de o a doua derogare din cauza unui incident legat de consumul de droguri în care fusese implicat în tinereţe.

O persoană care cunoaşte cazul a afirmat că, în ceea ce priveşte demiterea sa, el "a fost tratat la fel ca orice alt marinar".

Hunter Biden, care este cel de-al doilea fiu al lui Joe Biden, este căsătorit şi are trei copii. Celălalt fiu al vicepreşedintelui, Beau Biden, este procuror general în Delaware şi este considerat în prezent un lider în cursa pentru postul de guvernator al statului Diamond din 2016, potrivit MSNBC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe