„Flash-uri din sens opus”. Premierul Cioloş: "Fenomenul Godină ar trebui să fie o lecţie"

"Sunt convins că fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecţie şi pentru Poliţia Română (...) Public, oricine din România, cât sunt eu prim ministru, va avea toată susţinerea pentru acest tip de comportament", a declarat Cioloş.
Fragment din coperta cărţii "Flash-uri din sens opus"
Fragment din coperta cărţii "Flash-uri din sens opus"
Se încarcă player-ul...

Sute de persoane au fost prezente în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”, unde poliţistul Marian Godină şi-a lansat, miercuri, cartea „Flash-uri din sens opus”, publicată la editura Curtea Veche. Invitatul de onoare a fost premierul Dacian Cioloş, care îşi anunţase prezenţa încă de la începutul săptămânii. Acesta a declarat că fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecţie pentru Poliţia Română.

"Nu mă surprinde faptul că domnul Godină devine un simbol şi eu îi urez succes şi sunt convins că va şti să ducă pe umeri această aşteptare şi încredere pe care oamenii o au în persoane ca dânsul. Pe de altă parte, sunt convins că fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecţie şi pentru Poliţia Română (...) Public, oricine din România, cât sunt eu prim ministru, va avea toată susţinerea pentru acest tip de comportament”, a declarat premierul.

Dacian Cioloş a precizat că a ezitat să vină la lansare „pentru că este momentul dânsului şi nu vreau să rămână cineva cu impresia că premierul vrea să îşi asocieze imaginea cu cineva de succes şi cu un om care este apropiat de societate. De asta l-am şi lăsat, nu am vrut să vin lângă dânsul când a făcut declaraţii. Am decis totuşi să vin, ca să fie foarte clar pentru el şi pentru alţii, că acest comportament civic autentic…are toată susţinerea guvernului şi a mea. Cred că în felul acesta societatea românească poate să se însănătoşească şi faptul că un om ca dumnealui are atâta susţinere în societate arată că asta aşteaptă oamenii: onestitate, profesionalism, autenticitate şi verticalitate, în orice activitate de jos şi până sus”.

Întrebat de presă dacă nu i-a fost frică de consecinţele dezvăluirilor făcute în carte, poliţistul Marian Godină a declarat: "Nu, pentru că nu am spus nimic neadevărat, îmi asum ce am scris şi teama nu e pentru mine."

La lansare, Godină a notat că prin această carte şi-a propus să aducă o schimbare atât în Poliţia Română cât şi în mentalitatea cetăţenilor:

"Mi-am propus să aduc o schimbare atât în Poliţia Română, cât şi în mentalitatea civililor, să privească altfel poliţiştii, aşa cum merităm de altfel. Şi să nu uiaţi că noi suntem de fapt voi, dar cu uniformă, tot cetăţeni ai acestei ţări şi suntem oameni simpli şi normali şi noi".

Precizând că nu se aştepta să se vândă atât de bine cartea, poliţistul a notat "Sincer nu mă aşteptam, este o onoare pentru mine şi chiar nu mă aşteptam să fie atât de vândută această carte. Probabil că va intra în topul celor mai vândute cărţi din acest an şi mă face să mă simt foarte bine".

Ca planuri de viitor, Marian Godină a declarat că are de gând să scrie şi o carte pentru copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne