Flori veştede la butoniera Partidului - stat

Miting anticomunist la Bucureşti
Miting anticomunist la Bucureşti (Epoch Times România)

Emisiunea “Bună seara, România!” a Mădălinei Puşcălău, de la B1 TV, a evidenţiat încă odată, dacă mai trebuia, faptul că în presa română logica aparent nu există.

Postul, înfierat drept „băsist”, de ciracii de la Antena 3, l-a avut drept protagonist pe premierul României, Victor Ponta, care a reuşit să transforme întregul interviu într-un exerciţiu de PR. O fi de vină cuminţenia dnei Puşcălău, sau îndelung-înfieratul pact al presei cu Ponta, despre care zbiară Ion Cristoiu în deşert?

Greu de spus, însă dna Puşcălău s-a evidenţiat de o manieră asemănătoare cu cea a opoziţiei în Parlamentul român – o prezenţă sublimă, care n-a avut altă menire decât să nuanţeze “realizările”. Astfel că la sfârşitul emisiunii cel mai tânăr premier al României perora mai abitir decât la o întâlnire electorală.

Surpriza a survenit atunci când, întrebat ce părere are despre campania de execuţie publică a Antenei 3 la adresa jurnaliştilor "băsişti", şi a Andreei Pora în special, Ponta a răspuns:

"Ştiţi foarte bine că am o părere foarte bună despre Mihai Gâdea. Nu vreau să spun eu cine are dreptate şi cine nu. Ştiţi c-o apreciez atât de mult pe doamna Pora, dacă ar zice cineva că-i cerşetoare sau prostituată, aş sprijini-o cu toată puterea" [sublinierea ne aparţine].

Cu alte cuvinte altfel nu ar fi cazul. Suficient de halucinant?

Bine, nu se aştepta nimeni, cred, ca Ponta să ia măcar echidistanţă. Dar să întoarcă atât de abil problema, înzecind jignirile celor de la Antena 3?

După numai câteva minute, Andreea Pora, Robert Turcescu & Co au intrat pe acelaşi post să comenteze discursul premierului.

Interviurile lejere ale lui Ponta la B1 nu sunt o noutate. Ultima oară premierul a fost executat în direct de Moise Guran la TVR (!), în timp ce aceeaşi dna Puşcălău se dovedea "amabilă".

“Mafia este Una” pare să fie mantra sub care vom fi conduşi încă o perioadă de acum încolo. Presa "liberă" va deveni probabil din ce în ce mai goală de conţinut şi plină de formă, cam cum este opoziţia în Parlamentul României, sau cum a devenit Biserica pe vremea comunismului: flori veştede la butoniera Partidului - stat.