Florin Cîţu îl ameninţă pe Grindeanu: Dacă nu vă cereţi public scuze românilor, mergem la procuratură

Premierul Sorin Grindeanu trebuie să ceară scuze public românilor pentru faptul că a prezentat date inexacte legate de situaţia economică din ţară, în caz contrar riscă să ajungă pe mâna procurorilor, avertizează liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Este momentul ca PSD şi premierul Sorin Grindeanu să înceteze să-şi bată joc de români şi de finanţele publice ale acestei ţări, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"Domnule Grindeanu, mai sunteţi prim-ministru? Astăzi [miercuri - n.r.] aveam întâlnire cu ministrul de Finanţe. Aşa cum v-am anunţat aseară. Am fost la Comisie şi surpriză. Ministrul de Finanţe nu mai vine. Şi-a trimis aghiotanţii. Sursele mele din Ministerul de Finanţe m-au informat că întrebarea mea legată de Darius Vâlcov a produs deranj mare în Minister. Oamenii sunt speriaţi. Ministrul nu a fost prezent pentru că nu a vrut să răspundă la această întrebare", a declarat Florin Cîţu.

În acelaşi timp, liberalul susţine că execuţia bugetară pe primul trimestru şi declaraţia de acum câteva zile a şefului ANAF au confirmat un adevăr crunt pentru PSD: oamenii au minţit, colectarea este mai slabă.

"Revolta mea însă este legată de declaraţiile şi afirmaţiile primului ministru Grindeanu care intră sub incidenţa articolului 8 din legea răspunderii ministeriale. Lucru ăsta ar trebui să ne revolte pe toţi. De aceea solicit public primului ministru Grindeanu să ceară public scuze românilor pentru faptul că a prezentat date inexacte. În caz contrar, vă rog să-mi permiteţi domnule prim-ministru, să alegem chiar şi calea de a sesiza procuratura pentru a afla adevărul", a precizat Florin Cîţu.

Senatorul PNL consideră că este momentul ca PSD-ul şi prim-ministrul Grindeanu să înceteze să-şi bată joc de români şi de finanţele publice ale acestei ţări.

"Dacă tăcem şi mergem mai departe, suntem cu toţii părtaşi la ce va urma", a adăugat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne