Flushing: O femeie a fost găsită vinovată de atac asupra practicanţilor Falun Gong

Li Huahong înfăşurată într-un steag al regimul chinez la 31 mai 2008, în Flushing. Li este cunoscută pentru răspândirea propagandei în rândul chinezilor din Flushing.
Li Huahong înfăşurată într-un steag al regimul chinez la 31 mai 2008, în Flushing. Li este cunoscută pentru răspândirea propagandei în rândul chinezilor din Flushing. (The Epoch Times)

O femeie care ataca chinezi în Flushing, din cauza că erau aderenţi ai Falun Gong a fost condamnată de Curtea Penală Queens la 8 ianuarie.

Li Huahong a fost condamnată pentru agresiune cu intenţia de a provoca vătămări, după ce a brutalizat o persoană care încerca s-o împiedice să atace o femeie practicant Falun Gong, în august 2011. Cheng Changhe, în vârstă de 58 de ani, a devenit ţinta lui Li când a încercat să intervină, iniţial trăgând de geanta sa.

"Ea strângea şi nu vroia să dea drumul", a povestit Cheng într-un interviu trecut. "M-a apucat apoi de tricou şi a început să mă lovească violent, trăgând de ea înainte şi înapoi".

La faţa scenei au apărut brusc aproximativ şase bărbaţi în jurul vârstei de 40 şi 50 de ani. "N-am ştiut că organizaseră o ambuscadă acolo. Se pare că erau oameni care stăteau în apropiere, într-un restaurant, au venit de îndată ce au primit un telefon de la agresoare", a declarat Cheng.

Aceştia l-au înconjurat pe Cheng Li în timp ce Huahong încă se ţinea de tricoul său; apoi s-au alăturat femeii.

"Bărbaţii au crezut că sunt un practicant Falun Gong. Când le-am spus că dacă nu se opresc am de gând să ripostez şi-au dat seama că nu sunt ", a declarat Cheng. [aderenţii Falun Gong sunt cunoscuţi pentru caracterul paşnic, n.n.]

Cheng a continuat prin a-i îndepărta mâna lui Li Huahong de pe gulerul său, moment în care ea s-a repezit cu unghiile către faţa lui, lăsându-l fără o fâşie de piele de sub bărbie. Li a apucat simultan geanta lui Cheng.

Li i-a luat geanta şi s-a aşezat pe ea în timp ce striga, pretinzând că a fost lovită.

Li Huahong nu era la prima abatere. Fusese anterior acuzată de furt şi agresiune într-un număr de alte cazuri. Ea fusese un protagonist important în timpul unui atac împotriva practicanţilor Falun Gong, desfăşurat de-a lungul a opt săptămâni pe străzile din Flushing în 2008, pe vremea când John Liu era un membru al Consiliului de sector din cadrul oraşului.

Violenţa lui Li şi ura pe care o manifesta vizau Falun Gong, o practică de meditaţie chineză, care predă adevărul, compasiunea şi toleranţă.

Li Huahong monta adesea o masă pe Main Street, Flushing, pentru a disemina materiale ce atacau Falun Gong în stilul folosit de către regimul comunist chinez, de când a lansat campania de persecuţie împotriva practicii în 1999.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe