Formaţiunile de extremă-dreapta din Europa se reunesc sâmbătă în Danemarca

(photos.com)
Epoch Times România
31.03.2012

Formaţiunile de extremă-dreapta din Europa se adună sâmbătă în Danemarca, unde organizează un protest prin care vor să convingă guvernele europene să ia măsuri împotriva ameninţării islamiste, relatează CNN.

Participanţii vor să transmisă "un mesaj clar liderilor din Europe," susţine English Defence League (EDL), unul dintre organizatorii evenimentului.

Întâlnirea are loc la Aarhus, unde vor lua cuvântul peste 10 lideri ai partidelor de extremă-dreapta de pe întreg continentul.

"Guvernele noastre şi mass-media se comportă de parcă extremismul islamist există doar în mintea câtorva extremişti şi pretind că nu este corect să asociezi islamul cu extremismul", se arată într-o declaraţie a EDL.

Georg Husted, purtător de cuvânt al poliţiei din Aarhus, a precizat că forţele de ordine se aşteaptă la câteva sute de extremişti. Poliţia este în stare de alertă, întrucât în portul danez sunt aşteptaţi să se adune şi circa 3.000 de protestatari de stânga.

Potrivit lui Husted, extremiştii vor veni din ţările scandinave, din Germania, Polonia, Marea Britanie şi din statele din Europa de Est.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor