Fost membru al comitetului director al Grupului Bilderberg: Trump câştigă un “război civil” împotriva establishmentului

Lord Conrad Black, fostul patron al ziarului canadian National Post
Lord Conrad Black, fostul patron al ziarului canadian National Post (Getty Images)

Fostul magnat media Conrad Black a declarat că preşedintele american Donald Trump a lansat un război civil, fără vărsare de sânge, împotriva establishmentului, menţionând că îl câştigă.

Într-un interviu la emisiunea The Agenda a postului de televiziune TVOntario, Black a remarcat: “A fost nevoie de un război civil fără vărsare de sânge pentru a curăţa fabrica de deşeuri a Washingtonului”.

“Întregul guvern al Statelor Unite a fost cuprins de haos. Să vă amintesc, în ultimii 20 de ani am avut cea mai mare criză economică din 1930 încoace, provocată de politicile proaste ale guvernului american”, a precizat Black.

“Practic, întreaga capacitate a forţelor terestre a armatei SUA a fost trimisă în Orientul Mijlociu timp de 15 ani”, a declarat el, indicând că acest lucru a dus la criza internaţională a imigraţiei şi că întreaga situaţie a fost “cauzată de incompetenţa cumplită existentă in procesul de elaborare a politicilor americane”.

Canadianul, fostul proprietar al publicaţiei National Post, a mai afirmat că prăbuşirea continuă a creşterii PIB-ului a creat un mediu care aproape că a declanşat tulburări civile.

“Ţara a fost ca o oală sub presiune. Sărăcia a crescut, violenţa s-a amplificat, nemulţumirile s-au intensificat, dar marea noastră mass media natioanală din SUA a eşuat să observe acest lucru. Trump a declarat că sunt cu toţii putrezi, că trebuie făcută o curăţenie totală – Hollywood, mass media naţională, lobbiştii, campaniile de finanţare, ambele partide, toate ”.

Black a concluzionat: “Sunt cu toţii inutili şi trebuie să scăpăm de ei. Şi el face acest lucru şi este un război”.