Fotbal: Toate împrumuturile către clubul "Pandurii" au fost făcute pe căi legale, spune Marin Condescu

Epoch Times România
08.10.2013

Marin Condescu, preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) şi şeful Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, a declarat marţi, la ieşirea din audierea de la sediul IPJ Gorj, că toate împrumuturile făcute către club sunt legale.

Liderul sindical a spus că a dat declaraţii în legătură cu mai multe contracte de cesiune pe care Clubul Pandurii le-a avut de-a lungul timpului cu firma Edenred.

"Mi s-a adus la cunoştinţă, am dat declaraţiile necesare, sunt lucruri care nu implică cu nimic clubul şi încă o dată ne-am convins, chiar din ceea ce se cercetează, Clubul Pandurii Târgu-Jiu nu a comis niciodată o faptă penală de-a lungul timpului. Din păcate, cei care nu cunosc aceste lucruri îşi închipuie că se întâmplă multe la Pandurii Târgu-Jiu. Am dat explicaţii pentru toate aspectele care au fost semnalate şi sperăm să fie favorabil. Nu s-au întâmplat lucruri penale la club. M-au întrebat despre toate aspectele care au fost reclamate în ultima sesizare sau ultima reclamaţie, sperăm să fie ultima. Se referă la acele contracte de cesiune, se referă la împrumuturile care au fost făcute de club. Toate împrumuturile au fost făcute pe căi legale", a precizat Marin Condescu.

Condescu a menţionat că împrumuturile au fost făcute din bancă, iar dacă cel care a depus sesizarea verifica acest lucru, nu s-ar mai fi ajuns la situaţia actuală. Totodată, el a afirmat că va mai împrumuta clubul şi pe viitor, dacă va fi necesar, pentru că este perfect legal.

"În acest dosar am calitate de învinuit. Mi s-au adus la cunoştinţă faptele pentru care am dat declaraţii. Nu mi s-a adus la cunoştinţă că s-a început urmărirea penală. Nu este nimic ilegal în toate aceste contracte de cesiune, împrumuturile sunt făcute din bancă, niciodată nu au fost aduşi bani din exterior pentru plata unor datorii în urma hotărârilor din federaţie sau din ligă sau plata jucătorilor. Este normal atunci când vrei să continui activitatea să ajuţi echipa dacă poţi. Cred că din 2009 a fost primul împrumut, cel mai mare a fost de 500.000 de euro, iar ultimul de 50.000 de euro, săptămâna trecută. Se spune în reclamaţie că împrumuturile au fost din surse care nu se cunosc, deşi era foarte simplu ca cel care a reclamat să se ducă la bancă să vadă de unde sunt. Nu ştiu ce au căutat poliţiştii la percheziţii", a mai spus acesta.

Poliţiştii au efectuat luni dimineaţă cinci percheziţii domiciliare în Târgu-Jiu şi Bucureşti într-un dosar care îl vizează pe şeful Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu.

Conform unui comunicat al IPJ Gorj, percheziţiile au avut loc într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, în care suspect este Marin Condescu, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals.

Percheziţiile au avut loc la patru adrese din Târgu-Jiu, dintre care una la sediul clubului sportiv Pandurii şi una în Bucureşti, la Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor