Fracturarea hidraulică, o crimă faţă de oameni şi de pământ, avertizează Lavinia Şandru

Lavinia Şandru,vicepreşedinte UNPR
Lavinia Şandru,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

Profitul nu justifică otrăvirea pământului iar explorarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică echivalează cu o legalizare a crimei, a explicat vineri jurnalista Lavinia Şandru, cu ocazia unei conferinţe ţinute la Bruxelles.

Lavinia Şandru a ţinut un discurs pe tema fracturării hidraulice, demontând ipocrizia celor care justifică devastarea planetei prin crearea de noi locuri de muncă. A alerga după profit imediat, în detrimentul binelui colectiv pe termen lung, este un act criminal, a opinat realizatoarea Realitatea TV:

„Suntem pe cale să otrăvim această lume, să smulgem pământului măruntaiele provocându-i dureri pe care nu va fi în stare nimeni să le repare ulterior. Am făcut-o până acum cu inconştienţă, bucuroşi că din vânzarea ultimei sale respiraţii adăugăm în cont suficienţi bani cât să amplasăm încă o sondă, declamând că dăm oamenilor locuri de muncă. Jalnică scuză! Este însă singura cale? Fracturarea hidraulică este singura soluţie a industriei producătoare de energie, a investitorilor care ne mint că riscurile sunt minime, de neglijat, având în vedere profitul? Păi atunci, un profit imediat iese din traficul de organe. Să ucidem săracii, şomerii, şi să le smulgem rinichii cu dinţii.

Jurnalista a reamintit că depindem de un ecosistem fragil şi că locurile de muncă într-o lume în care vom umbla cu măşti de gaze nu vor folosi la nimic. Să tratezi planeta, acest organism viu care ne hrăneşte, ca pe o maşinărie pe care o poţi exploata oricum, este echivalent cu a legaliza crima:

"Să legalizăm crima! Căci mereu găsim justificări pentru ceea ce ne face pe noi mai bogaţi. În exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică vorbim de investiţii mai mici decât în tehnologii verzi. De un randament mai mare. Dacă reducem această planeta la o maşinărie, la o construcţie fără viaţă, aşa este. Doar că noi, oamenii, suntem organisme în viaţă şi depindem de un ecosistem fragil. Acesta ne hrăneşte. Ca să nu vină, totuşi, momentul când ne vom gândi de ce umblăm cu masca de gaze pe figură, de ce ne dor oasele, eu spun să terminăm cu ipocrizia şi să devenim eroi. Superman a fost întâi o bandă desenată, pe urmă nişte producători au găsit calea de a ne spune că optimismul aduce la rândul lui profit, încasări. Dar şi energia verde, doamnelor şi domnilor!”, a afirmat Lavinia Şandru.

Jurnalista Realitatea TV participă în aceste zile la o serie de conferinţe destinate tinerilor, pe teme care au bântuit conştiinţa europenilor în ultimul timp, precum extremismul, euroscepticismul, provocările de mediu, zonele de conflict din vecinătatea UE şi provocările de mediu. Acţiunea, la care participa trimişi din toate statele UE, a fost gândită de reţeaua “European Young Leaders” cu sprijinul EuropaNova şi al Comisiei Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne