Fratele deputatului care a iniţiat legea dării în plată, are un credit de 720.000 de euro şi se judecă cu banca

Theodor Cosmin Zamfir, fratele deputatului Daniel Zamfir, autorul proiectului legii dării în plată are contractat un credit de 720.000 de euro de la Credit Europe Bank. În plus, el a dat banca în judecată considerând că i-au fost impuse clauze abuzive în contract, dezvăluie hotnews.ro.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
10.12.2015

"Fratele meu doreşte să îşi ducă până la capăt contractul, dar să plătească suma corectă", a declarat, pentru publicaţia citată, deputatul Zamfir, care a admis că e vorba de fratele lui.

Întrebat dacă propriul frate nu se va pune la adăpostul legii dării în plată, prin care oamenii pot scapă de datoriile dacă dau casa băncii, deputatul a declarat că nu. La o primă vedere însă, ai putea spune că e o lege cu dedicaţie pentru fratele lui sau, aşa cum spune BNR, pentru samsarii imobiliari.

Şeful Direcţiei Supraveghere din Banca Naţională a României, Nicolae Cinteză, a atras atenţia că legea privind darea în plată nu răspunde unei probleme sociale, ci îi avantajează pe cei care au cumpărat imobile înainte de criză, în scop speculativ, şi poate genera falimentul unei bănci.

Potrivit publicaţiei citate, în Comisia Juridică a Camerei, cea care a trimis proiectul legii dării în plată în plen, 12 membri au de dat peste 1,6 milioane de euro. Unul singur are chiar împrumuturi de 680.000 de euro la o singură bancă.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor