Frumuseţe şi mister pe oglinda lacului Covão do Conchos din Serra da Estrela, în Portugalia

Filmare cu drona a gaurii din lacul Covão do Conchos din Serra da Estrela, in Portugalia.
Filmare cu drona a gaurii din lacul Covão do Conchos din Serra da Estrela, in Portugalia. (screenshot Youtube)

La prima vedere pare o imagine ireală, care te trimite cu gândul la tot felul de scenarii, inclusiv acela că ar putea fi o poartă de trecere spre o altă dimensiune.

În realitate, nu este nimic altceva decât o "pâlnie" enormă construită de om în lacul Covão do Conchos din Serra da Estrela, în Portugalia.

Aici, oglinda apei este “spartă” de o cascadă spectaculoasă care arată ca o poartă către o lume paralelă. Pare a fi “gura” unui monstru submarin care înghite totul fără milă. Şi totuşi, această "pâlnie" este activă de peste cincizeci de ani ca parte a unui sistem hidroelectric. Detaliile fantastice le-a adăugat natura, care a dat acestei lucrări de inginerie, o frumuseţe particulară, pe cât de înfricoşătoare, pe atât de atractivă.

"Gaura" din lac este un mic baraj care deviază apele Ribeira das Naves spre Lagoa Comprida printr-un tunel de 1519 metri lungime. Pâlnia are un diametru de 48 de metri, a fost făcută din granit şi ciment şi este capabilă să “înghită” 120 mii de metri cubi de apă. Acest sistem hidroelectric a fost construit în perioada 1912 - 1955.

Frumuseţea lacului a devenit o atracţie turistică pentru oamenii din întreaga lume.