Gabriela Firea insistă în lupta cu Băsescu: contestă suspendarea urmăririi penale

Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (Epoch Times România)

Războiul pe care i l-a declarat Gabriela Firea preşedintelui Băsescu continuă. Lucian Bolcaş, avocatul senatorului Firea, a depus, joi, la Parchetul General, încă o plângere, de această dată împotriva ordonanţei prin care s-a dispus suspendarea urmăririi penale în cazul plângerii penale formulate împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi şantaj.

După ce a ieşit de la Parchet, avocatul a precizat că plângerea este un act procedural normal depus la procurorul ierarhic superior pentru a contesta ordonanţa de suspendare a urmării penale având la bază imunitatea prezidenţială, acest lucru demonstrând faptul că senatorul Firea se foloseşte de toate căile legale pentru a continua lupta împotriva lui Băsescu.

Lucian Bolcaş a precizat că în cazul în care va fi respinsă contestaţia, va ataca cazul şi la instanţă.

La data de 18 aprilie, procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în legătură cu plângerea penală depusă de senatorul PSD Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei deoarece preşedintele se bucură de imunitate.

"În urma plângerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator) la care a fost conexată şi sesizarea semnată de mai mulţi parlamentari, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal. În cauză, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 2 Cod penal. Prin ordonanţa din 18.04.2014, constatându-se ca în cauză există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a dispus, în temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedură penală, suspendarea urmăririi penale. S-a apreciat că în conformitate cu dispoziţiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate", a transmis vineri Parchetul General.

Senatorul Gabriela Firea a depus o plângere penală săptămâna trecută la Parchetul General, prin care îl acuză pe şeful statului de ameninţare şi şantaj, făcând referire la declaraţiile pe care le-a făcut preşedintele la o emisiune televizată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne