Ponta: Vom depune plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru ameninţare şi şantaj

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că alături de un număr cât mai mare de senatori şi deputaţi vor depune mâine o plângere penală pe numele preşedintelui Traian Băsescu care este acuzat de şantaj şi ameninţare. Acţiunea vizează declaraţiile făcute duminică seară la Realitatea Tv care au vizat-o pe senatorul PSD Gabriela Firea, membru al comisiei Nana.

Preşedintele Traian Băsescu declarase că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana, transmiţându-i Gabrielei Firea că "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

„Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", declarase Traian Băsescu.

„Parlamentarii vor depune, până mâine (marţi, n.r.) o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru două infracţiuni, ameninţare şi şantaj”, a anunţat Victor Ponta, adăugând că plângerea va fi semnată de toţi parlamentarii puterii precum şi de cei care doresc din celelalte partide politice.

„Parlamentarii vor depune o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru două infracţiuni, ameninţare şi şantaj. E un atac mafiot prin care Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalităţile - spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de Băsescu - a fost ameninţată, şi ea şi familia. (...) E prima dată, din '89 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când un membru al Parlamentului - Gabriela Firea - e ameninţat direct de către o persoană cercetată pentru încălcarea regulilor acestei ţări. Mă refer la Traian Băsescu. Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputa politică, În momentul în care ameninţă familia unui senator (...) lucrurile sunt fără precedent”, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană.

Premierul a denunţat declaraţiile lui Traian Băsescu împotriva Gabrielei Firea şi a subliniat că acesta „trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează”.

Pe de cealaltă parte, Gabriela Firea a anunţat că nu intenţionează să-şi dea demisia din cadrul Comisiei de Anchetă Nana, adăugând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

„Nu-mi dau demisia, îmi continui activitatea până la capăt. Declaraţii potrivit cărora un soţ al unui senator e posibil să nu mai fie găsit acasă sunt declaraţii care în mod intenţionat au vrut să dea anumite semnale”, a declarat aceasta.

Premierul Ponta a decis să o răsplătească pe Gabriela Firea pentru decizia ei de a se „bate” cu Traian Băsescu şi a anunţat că a propus-o pentru funcţia de purtător de cuvânt al campaniei pentru europarlamentare şi al celei pentru prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne