Antonescu: Baronii PSD vor să pună mâna şi pe Preşedinţie ca să conducă tot, inclusiv Justiţia

Crin Antonescu
Crin Antonescu (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat sâmbătă, la Cluj-Napoca, că baronii PSD nu vor doar să nu fie hărţuiţi sau persecutaţi de un preşedinte ostil, ci "doresc să fie, ei şi clientela, lor deasupra legii", şi "dacă aceştia pun mâna şi pe Preşedinţie vor folosi instrumente împotriva adversarilor politici, împotriva celor care mişcă" şi vor subjuga şi instituţiile judiciare.

Antonescu a explicat că vrea să devină preşedintele României, dar nu vrea să fie un preşedinte "momâie", liniştit şi cuminţel cum vrea premierul Victor Ponta, care să asiste "cum diverşi domni îşi taie bucăţi din România", ci vrea să aibă un rol major de jucat în fruntea statului român.

"Ponta vorbeşte despre un preşedinte liniştit, cuminţel, care să cumpere covrigi cu Dragnea şi cam atât. Eu le dau câţi covrigi vor ei, dar să fie limpede că, atâta vreme cât românii doresc să îşi aleagă preşedintele, nu doresc să îl aleagă ca să facă poze la ocazii, ci ca să aibă un rol major de jucat în fruntea statului român. Eu vreau să fiu preşedintele României, nu vreau să fiu un preşedinte momâie, care să asiste la modul în care diverşi domni îşi taie bucăţi din România, aşa cum au tăiat fier vechi şi fac cu ea ce vor sau fac ce vor cu acele bucăţi din România", a declarat Crin Antonescu.

În opinia liderului PNL, persoanele despre care premierul Ponta susţine că sunt "reazemul PSD", respectiv Radu Mazăre, Adrian Duicu, sau Nicolescu, nu vor doar să nu fie hărţuiţi, nu vor doar să nu fie persecutaţi de un preşedinte ostil, "ci doresc să fie ei şi clientela lor deasupra legii".

"Ceea ce simt este că dacă aceştia pun mâna şi pe Preşedinţie vor folosi instrumente împotriva adversarilor politici, împotriva celor care mişcă. Pentru că ce face baronul într-o bucată din România? Pune stăpânire pe ea astfel încât nimic în economie, în presă, nu mai mişcă fără aprobarea lui. Când aceşti oameni pun mâna pe instituţiile judiciare prin intermediul Preşedinţiei, asta se va întâmpla cu toată ţara", a adăugat preşedintele PNL.

Crin Antonescu este de părere că premierul Ponta ar putea fi dat jos printr-o moţiune de cenzură, adăugând că PNL o pregăteşte deja una care va fi iniţiată în mai şi vizează două teme - reducerea CAS şi scutirea pe impozitul reinvestit, iar o altă discuţie "care s-ar putea îndrepta spre moţiune de cenzură" este legată de numirile la Poliţie şi DNA.

Întrebat în cadrul unei conferinţă de presă la Cluj cum poate fi înlăturat Victor Ponta, liderul liberal a replicat: "Cum se dă jos? Cum se pune. Cum a venit Ponta prima dată prim-ministru? În urma unei moţiuni de cenzură, în care Ungureanu a căzut. Eu mă gândesc ca şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură, acum, mai târziu, la care vom participa, pe care, probabil, chiar o vom iniţia. E simplu. Una o vom iniţia la începutul lunii mai, dacă nu se precipită lucrurile, dar încercăm să păstrăm pacea pascală. Grupurile parlamentare pregătesc deja o moţiune pe cele două teme economice, reducerea CAS şi scutirea pe impozitul reinvestit. Aşteptăm lămurirea la povestea cu Duicu şi Tobă şi cum se puneau şefii Poliţiei de Duicu şi cum se puneau procurorii la DNA. Şi acesta poate fi un motiv de discuţie publică ce se poate îndrepta spre o moţiune de cenzură”, a subliniat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne