Neamţu: Dacă ajung la Cotroceni copiii lui Ilici o să ne împartă în două, între China şi Rusia

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

Preşedintele Noua Republică, Mihai Neamţu, l-a criticat luni pe premierul Victor Ponta pentru lipsa acestuia de reacţie la atitudinea Rusiei în contextul crizei din Ucraina, dar şi pentru faptul că nu a terminat gazoductul Iaşi-Ungheni care ar putea ajuta Republica Moldova în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin decide să sisteze furnizarea de gaze către aceasta.

„Văd că băiatul de mingi al filorusului Martin Schulz, vorbesc de Victor Viorel Ponta, nu reacţionează nici când Rusia trimite avioane de spionaj la limita spaţiului aerian românesc. Omul e ca un cintezoi când e vorba să se certe cu americanii, cred că mai ţineţi minte cum a ameninţat Chevron că, dacă îl mai critică guvernul SUA, le retrage paza asigurată de jandarmi. Când aude "Rusia" nici un "miau" nu spune. Apropo, nu ştiu de ce guvernul de la Chişinău e aşa de naiv şi crede că Ponta chiar vrea să termine conducta de gaz Iaşi-Ungheni, ca să-i scape de dependenţa de ruşi”, a declarat Mihai Neamţu.

Neamţu făcea referire la declaraţiile recente ale ministrului Economiei din Republica Moldova, Valeriu Lazăr, care susţinea că în cazul în care preşedintele rus Vladimir Putin va decide sistarea tranzitului de gaze naturale prin Ucraina, ţara sa mizează pe sprijinul Uniunii Europene şi în principal al României.

„Vladimir Putin se pregăteşte să oprească livrările de gaze care trec prin Ucraina, ceea ce înseamnă că vor fi afectate şi România, şi Republica Moldova. România are resurse interne şi se poate descurca pe termen scurt, dar acum se vede ce important era să fi fost finalizată conducta care ne leagă de Moldova. Din păcate, tot ceea ce ştie plagiatorul este să dea din gură. A promis finalizarea în decembrie, nu s-a întâmplat nimic. A mutat termenul în martie, iar nimic. Suntem în aprilie şi nu se mai aude o vorbă despre acest proiect. Minciună, dublată de incompetenţă, asta este tot ce se poate spune despre guvernul Ponta şi, din păcate, sunt afectaţi şi românii de peste Prut, nu doar cei care l-au votat pe plagiator”, a afirmat acesta.

Mihai Neamţu susţine că Rusia a trecut la o nouă fază a ocupării Ucrainei şi nu numai că Uniunea Europeană priveşte pasiv, dar candidatul socialist la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Martin Schulz, „ne sfătuieşte să acceptăm situaţia”.

„Care este interesul Rusiei? Să exporte energie. Care este interesul UE? Să aibă energie la preţuri rezonabile", ne-a explicat Schulz, cerând "realism" în relaţia cu Ucraina. Dacă aşa vorbeşte un socialist german, vă daţi seama ce planuri au cripto-comuniştii lui Ponta? Dacă ajung la Cotroceni, copiii lui Ilici o să aibă o singură problemă: să ne împartă în două, între China şi Rusia, sau să-i pună să concureze, în cadrul unei licitaţii?”, a adăugat Neamţu.