Gâdea anunţă mutarea Antenelor: "Mi-e acum un rău fizic de nu va închipuiţi...când mă gândesc la mutare"

Directorul Antenei 3 s-a plâns că mutarea trustului Intact, pe lângă faptul că-i provoacă un rău fizic mai şi costă câteva milioane de euro şi a rugat telespectatorii să nu schimbe postul când se dau reclame.
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Trustul Intact se va muta din sediu, a anunţ marţi seară Mihai Gâdea, potrivit Hotnews. Potrivit sursei citate, Gâdea a declarat că mutarea va costa milioane de euro, motiv pentru care le-a cerut telespectatorilor Antenei 3 să nu schimbe postul atunci când se difuzează reclame.

"Data trecută am apelat la dumneavoastră să nu mutaţi telecomanda când difuzam reclame şi m-aţi impresionat că aţi făcut asta. Mutarea ne costă milioane de euro şi, de aceea, vă rog şi acum să rămâneţi pe Antena 3 în pauza de reclame", a fost apelul lui Gâdea către telespectatorii Antenei 3.

"Mi-e acum un rău fizic de nu va închipuiţi...numai când mă gândesc la mutare. Nici nu va închipuiţi câte tone de materiale trebuie mutate", a adăugat Gâdea.

Evacuarea Antenelor

Amintim că pe 15 februarie ANAF a notificat posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în termen de cinci zile lucrătoare, în baza unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

În tot acest timp, cei de la ANAF nu au recuperat decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. Voiculescu şi televiziunile sale nu au stat degeaba - au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a înştiinţa Antenele că trebuie să părăsească sediul de la Băneasa în termen de 5 zile vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat. Deşi termenul este de 5 zile, practic, nimeni nu poate să îi dea afară pe cei de la Antene în acest interval, pentru executarea silită fiind necesară o hotărâre judecătorească, iar acest demers ia timp, lucru punctat şi de premierul Dacian Cioloş.

Acţiunea celor de la Fisc a fost prezentată publicului de Antene ca un atentat la adresa libertăţii de exprimare, idee preluată cu repeziciune de politicieni precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu şi, ulterior, şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Mai mult, Antenele şi-au mobilizat telespectatorii să iasă în stradă, prezentând mutarea drept un atentat la libertatea de exprimare a presei. La miting au luat parte în jur de 4000-5000 de persoane.