General american: Retragerea prematură din Afganistan ar fi o “greşeală strategică”

Luptători talibani în Afganistan
Luptători talibani în Afganistan (Getty Images)

O retragere prematură a trupelor americane din Afganistan ar fi o “greşeală strategică”, a declarat joi generalul Mark Milley, nominalizat de preşedintele Donald Trump pentru funcţia de şef al Statului Major al armatei SUA, potrivit RFE/RL.

Generalul a declarat în cadrul unei audieri a Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul SUA că s-ar putea pune capăt războiului printr-o înţelegere negociată cu talibanii.

Milley a precizat că a fost realizat un “oarecare progres” în acest sens.

De asemenea, generalul a declarat că SUA ar trebui să păstreze un “număr modest” de soldaţi în Irak şi Siria pentru a menţine stabilitatea.

SUA şi talibanii continuă negocierile privind retragerea trupelor străine din Afganistan în schimbul unui angajament din partea militanţilor că teritoriul afgan nu va fi folosit niciodată pentru lansarea unor atacuri teroriste împotriva SUA şi a aliaţilor săi.

Delegatul special pentru pace al SUA, Zalmay Khalilzad, a descris cea mai recentă rundă de discuţii cu talibanii ca fiind “cea mai productivă” de până acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe