General polonez aşteaptă un atac inevitabil dinspre Rusia

Un general polonez a avertizat că Rusia ar putea ataca şi invada în viitorul apropiat ţările baltice.
Generalul polonez Roman Polko. (Captură Foto)
Andrei Popescu
18.10.2016

Generalul polonez Roman Polko, fostul şef al unităţii militare GROM şi fost director adjunct al Biroului pentru Securitatea Naţională, a susţinut că este inevitabilă o invazie rusească în ţările baltice în viitorul foarte apropiat.

“Există o mulţime de provocări, aşadar Rusia ar putea ataca sub un pretext artificial creat în câteva luni”, a declarat el.

Generalul susţine că “apărarea intereselor minorităţii ruse” în Lituania sau Estonia ar putea fi un astfel de pretext. Precum şi apărarea monumentelor comemorative ruseşti din Polonia.

Din acest motiv, conform lui Polko, Polonia ar trebui să îşi restaureze sistemul de comandă. “Ar trebui să lucrăm mult mai eficient în această sferă”, a adăugat generalul.

La începutul lunii octombrie, ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, şi-a exprimat temerile în legătură cu desfăşurarea soldaţilor ruşi la graniţa sa vestică. În plus, el a susţinut în această vară că “agresiunea rusă” ar putea fi suprimată destul de uşor: un batalion NATO este suficient pentru a descuraja [agresiunea] şi pentru a permite Alianţei să organizeze un contraatac”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor