George Copos ar putea fi dus la Tribunalul Bucureşti în cazul Loteria II

George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti (Epoch Times România)
Flori Mladin
04.06.2014

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, ar putea părăsi penitenciarul pentru câteva ore pentru a se prezenta în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti care vor judeca miercuri un nou termen din dosarul „Loteria II”, în care omul de afaceri este acuzat că ar fi prejudiciat Fondul Proprietăţii de Stat cu 600.000 de dolari.

În decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul vicepremier Gheorghe Copos, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi pe Camelia Voiculescu, fiica omului de afaceri Dan Voiculescu, pentru manipularea pieţei de capital din România.

George Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de dezvăluirea acestora, de recomandarea către alte persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, de manipulare a pieţei de capital.

În aprilie 2010, apărătorii lui Gheorghe Copos au cerut conexarea dosarelor „Loteria I” şi „Loteria II”, însă magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au respins cererea.

George Copos este încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la trei ani şi opt luni în Dosarul transferurilor de jucători. Acesta se confruntă cu condiţii mai stricte în închisoare datorită regimului închis pe care îl are, întrucât, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins cererea de a-şi ispăşi pedeapsa în regim semideschis.

În Dosarul Transferurilor, opt oameni puternici şi influenţi din fotbalul românesc au ajuns după gratii: fostul acţionar majoritar al FC Rapid George Copos condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare; fostul manager al clublului Steaua, Mihai Stoica, condamnat la 3 ani şi 6 luni; fostul impresar Ioan Becali condamnat la şase ani şi patru luni; impresarul Victor Becali condamnat la patru ani şi opt luni; fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, condamnat la trei ani, o lună şi zece zile; fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova Gigi Neţoiu condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Clubului Gloria Bistriţa, condamnat la 3 ani şi patru luni. Toate pedepsele sunt cu executare.

Mihai Stoica, George Copos şi Gheorghe Popescu sunt încarceraţi la Penitenciarul Rahova, Jean Pădureanu este la Spitalul Penitenciarului Jilava, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali sunt la Penitenciarul Poarta Albă, iar Gigi Neţoiu, la Penitenciarul Craiova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor