Ghinea pune pe masă bilanţul la final de mandat. Teoriile contestatarilor săi, dinamitate

Nu odată a fost acuzat Cristian Ghinea că a făcut prăpăd în fruntea Ministerului Fondurilor Europene. Mulţi dintre contestatarii săi l-au numit chiar "ministrul zero fonduri europene absorbite". Bilanţul său prezentat după 181 de zile de mandat arată însă o cu totul altă realitate.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Proaspăt intrat în cursa electorală din partea Uniunii Salvaţi România, tehnocratul Cristian Ghinea îşi pune pe masă bilanţul celor 181 de zile petrecute în fruntea Ministerului Fondurilor Europene.

"Bilanţ la final de mandat. 181 de zile în cifre reale. La Ministerul Fondurilor Europene am fost trimis de premierul Dacian Cioloş să fac management de criză şi asta am făcut. Am acceptat pentru că nu mi-e teamă de provocări. Am preluat instituţia într-un moment de criză: lansarea Programelor Operaţionale 2014 – 2020 mult întârziată, blocaje în închiderea Programelor 2007 – 2013. Am întâlnit aceeaşi situaţie ca peste tot în sectorul public: fugă de răspundere, demnitari convinşi că dacă nu îşi asumă nicio decizie nu pot greşi.

Au fost 181 de zile intense, de decizii, multe decizii şi foarte multă muncă. Nu mi-a fost frică de decizii. Am luat multe. Probabil am greşit uneori. E inevitabil atunci când munceşti, lucrezi sub presiunea timpului şi trebuie să iei decizii grele. Am decis, am răspuns atacurilor publice, am demascat prostia, corupţia şi ticăloşia. Nu mi-a fost frică", a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit tehnocratului, a fost un efort contra cronometru pentru a debloca proiecte, pentru a restructura programe prea puţin eficiente şi pentru a gândi apeluri care să susţină strategiile integrate ale guvernului Cioloş, precum Pachetul Anti-sărăcie.

"Au fost 181 de zile în care am reuşit să aducem mai multă transparenţă în lucrul cu fondurile europene şi ceva mai puţină birocraţie la Ministerul Fondurilor Europene. Au fost 181 de zile în care am avut sprijinul unei echipe de profesionişti dedicaţi. Unii dintre ei au venit cu mine la minister, alţii ni s-au alăturat din interior. Mă bucur că am reuşit să adun oameni de calitate în jurul meu şi al proiectelor mele. Această echipă va continua la Ministerul Fondurilor Europene. Ministerul este pe mâini bune", a adăugat Cristian Ghinea.

Acest scurt bilanţ spune povestea acestor şase luni de mandat ale lui Cristian Ghinea la Ministerul Fondurilor Europene - intraţi aici.