Gigi Neţoiu a făcut infarct în închisoare. Urmează operaţie pe cord deschis

Condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul ”Transferurilor”, Gigi Neţoiu a făcut infarct în penitenciar. Neţoiu a fost transferat de urgenţă duminică din Secţia exterioară Vânjuleţ a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin la spital.
Echipaje SMURD pregătite de intervenţie rapidă
Echipaje SMURD pregătite de intervenţie rapidă (Epoch Times România)
Ana Ion
14.12.2015

Fostul acţionar al FC Dinamo şi Universitatea Craiova a ajuns duminică noaptea la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, medicii stabilind că Neţoiu are probleme majore la arterele inimii, realatează evz.ro.

Potrivit specialiştilor, Neţoiu ar trebui operat de urgenţă, pe cord deschis. Intervenţia chirurgicală va fi efectuată cel târziu mâine.

„A fost internat în cursul nopţii şi s-a făcut de urgenţă o coronarografie. Aceasta este o metodă de investigare care ne-a demonstrat că arterele inimii sunt cu probleme majore. Pacientul are trei artere coronare înfundate şi va necesita intervenţie pe cord deschis, de bypass. Rămâne să vedem dacă în cursul zilei de astăzi sau mâine, în funcţie de ce spun analizele care urmează să-i fie făcute. Pacientul este echilibrat, stabil, dar e o problemă de relativă urgenţă”, a declarat Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Reamintim că Neţoiu a ajuns după gratii în dosarul transferurilor, dosar în care mai mulţi şefi ai unor cluburi de fotbal au fost acuzaţi că prin intermediul unor tranzacţii ilegale, în perioada 1999-2005 au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari şi un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1.

După aproape şase ani de judecată, zeci de termene şi de audieri, în martie 2014 judecătorii Curţii de Apel au pronunţat sentinţe definitive de condamnare la închisoare pe numele lui Neţoiu, a lui Victor şi Ioan Becali, a lui Gică Popescu, Jean Pădureanu, MM Stoica şi George Copos.

Recent, acest dosar a intrat din nou în atenţia presei după ce DNA a început urmărirea penală (şi ulterior reţinerea) faţă de judecătoarea Terceanu Geanina, acuzată că a luat mită de la Borcea, Victor şi Ioan Becali pentru a le obţine achitarea în respectivul dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor