Gino şi Mitică n-au avut curaj să se dea la Hagi

Gheorghe Hagi.
Gheorghe Hagi. (Moritz Winde / Bongarts / Getty Images)
P. P.
13.11.2013

Chiar dacă ambii candidaţi la preşedinţia LPF şi-au făcut campanie încă de acum câteva săptămâni, Gică Hagi a declarat că nu fost contactat de niciunul dintre cei doi candidaţi pentru a fi informat despre programul lor, în condiţiile în care, fostul fotbalist urmăreşte binele fotbalului românesc.

Ironic, decarul generaţiei de aur a constat că există posibilitatea ca cei doi candidaţi să nu considere Viitorul un club important şi nici votul acestuia obligatoriu. Sau altfel spus, stilul lui Hagi nu se încadrează în strategiile celor doi.

”Ştiu foarte puţine, în momentul de faţă ştiu foarte puţine. Nu ştiu nimic nici dintr-o parte, nici din cealaltă. Mai sunt două zile, vedem, sunt doi concurenţi puternici. Şi unul, şi celălalt spun că vor fi majoritari, amândoi au încredere mare. Dar nu e obligatoriu (n.r. - ca Viitorul să voteze la alegerile de la LPF). Nu ştiu (n.r. - dacă Viitorul se va abţine). Sunt soluţii, e liber, e democratic. Poate alţii ştiu şi eu nu ştiu, poate eu sunt neimportant. Probabil sunt neimportant”, a spus Hagi, la DolceSport.

Hagi nu este interesat în mod deosebit de niciunul dintre cei doi candidaţi. Ambii au viziuni diferite asupra modalităţilor în care se fac lucrurile.

”Eu merg pe mâna celui care vrea să facă bine pentru fotbalul românesc şi bine pentru toţi. Eu sunt prieten cu Gino, am jucat împreună, îl cunosc pe domnul Dragomir la fel. Vorbim de Liga I, de televiziuni, de cum se împart banii, de ce proiecte sunt pe următorii patru ani. Aici există altceva, nu există prietenie, nu există ochi albaştri, ochi căprui, există interese, în sensul de ce se poate face pentru fotbalul românesc. Dar probabil sunt neinteresant, un club foarte mic, nu are ce să zică prea multe şi atunci asta e. Nici nu contează votul meu. Ce văd din toate astea e că nu contează votul meu. Aşa cred eu”, a mai spus Hagi.

Interesele lui Gheorghe Popescu nu se aplică şi constănţeanului care a respins propunerea de a vota schimbarea la LFP. Pentru preşedinţia FRF însă, cei doi foşti fotbalişti încă fac echipă bună.

Chiar dacă rezultatele alegerilor sunt cunoscute dinainte de mulţi participaţi, cel puţin de către cei doi contracandidaţi care s-au declarat deja câştigători, Hagi a întrebat, probabil retoric: ”De ce mai suntem oameni atunci?”, apoi a amintit de practicile corupte, întipărite de pe vremea comuniştilor. ”Facem regii, ăla cu ăla, Gigel cu Ionel...?”.

Deşi îl susţine pe Gheorghe Popescu la preşedinţia FRF, Hagi a respins obligativitatea de a urma îndemnul acestuia de a vota schimbarea şi la LPF. "E diferit. Eu îl sprijin pe Popescu la federaţie, ce legătură are federaţia cu Liga I în momentul de faţă? E opinia lui Popescu, fiecare este răspunzător de ceea ce face, nu înseamnă că unul decide în locul altuia. De ce mai suntem oameni atunci? Facem regii, ăla cu ăla, Gigel cu Ionel... Păi ce, Popescu îmi face mie bugetul? Ce a zis Popescu e libertatea lui de exprimare. Eu vorbesc în contul meu. Dar ştiu prea puţine despre alegeri, despre ce va fi în următorii patru ani, despre ce trebuie să se facă", a adăugat fostul căpitan al echipei naţionale.

”Regele” a recunoscut că se aştepta să cunoască situaţia celor doi candidaţi, dar în situaţia în care a fost evitat nu îşi va mai bate capul.

Joi, 14 noiembrie 2013, Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu vor candida la alegerile pentru conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor