Gino Iorgulescu: „Eu dacă ajung preşedinte la LPF, nu mai vreau acest salariu”

(photos.com)
P. P.
04.11.2013

Cu 10 zile înainte de alegerile pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, unul din cei doi candidaţi, alături de Dumitru Dragomir, declara că îşi va dona salariul de la ligă foştilor mari jucători în posibilul său mandat la instituţia fotbalistică.

Fost oficial la FC Naţional, Iorgulescu se declară neinteresat de suma pe care o poate primi dacă va câştiga alegerile, fiind mai degrabă interesat de marii fotbalişti retraşi care trăiesc în condiţii financiare minime.

Salariul în cauză, cel puţin acela care îl încasează actualul preşedinte în acest moment, se ridică la 15.000 de euro pe lună, în condiţiile în care premierul Victor Ponta este remunerat lunar cu aproximativ 1.400 de euro.

”Nu ştiu dacă salariul e prea mic sau prea mare. Eu dacă ajung preşedinte la LPF, nu mai vreau acest salariu. Vreau să donez acest salariu pentru foştii jucători, care acum sunt bolnavi şi pentru care nu s-a făcut vreun fond de pensii, vreo rentă viageră. Sunt foarte mulţi foşti jucători care sunt bolnavi sau care, pur si simplu, nu au serviciu şi o duc foarte rău. Să fie clar: nu merg la Ligă pentru salariu”, a menţionat Iorgulescu pentru Adevărul.

Gino Iorgulescu, cu 10 ani mai tânăr decât contracandidatul său, este de părere că timpul lui Dragomir la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal s-a scurs, fiind deja în acest post de 18 ani.

”Ar trebui să-şi dea seama că i-a trecut vremea şi că e timpul să vină altcineva. Nici eu nu sunt foarte tânăr, dar am un avantaj de zece ani faţă de Dumitru Dragomir şi cred că am umblat mai mult în lumea fotbalului internaţional decât el. Toţi trebuie să acceptăm, că, la un moment dat, vine vremea să fim schimbaţi din funcţii” a adăugat Iorgulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor