Mitică două feţe

Cameleon Pantera, 6 noiembrie 2013.
Cameleon Pantera, 6 noiembrie 2013. (Dan Kitwood / Getty Images)
P. P.
06.11.2013

Dumitru Dragomir a arătat două poziţii total diferite faţă de Gică Popescu în timpul conferinţei de presă pe care o ţine în fiecare marţi, după ce un jurnalist i-a dat „un motiv” pentru a-şi schimba cu 180 de grade poziţia, în decursul unei singure conferinţe de presă. „Că eu îmi revin repede”, spunea Mitică.

Inflamările frecvente ale lui Dragomir, vin în contextul în care peste 8 zile vor avea loc alegerile pentru preşedinţia LPF, pe care acesta e decis să nu o piardă, cu orice risc.

După 17 ani la conducerea LPF, Dumitru Dragomir urmăreşte cu atenţie toate dezbaterile din presă care menţionează conducerea Ligii.

În doar câteva minute, Dragomir a trecut de la „duşmanul Popescu“ la „îl sprijin pentru că eu îmi revin repede“.

În timpul unei apariţii televizate la Dolce Sport, Gică Popescu, candidatul la preşidenţia Federaţiei Române de Fotbal la alegerile de anul viitor, şi-a exprimat dorinţa de a vedea o schimbare în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal.

”Eu văd un entuziasm legat de candidatura lui Gino Iorgulescu şi sincer vă spun că m-aş bucura ca şi la nivelul Ligii să fie o schimbare. Cred că acest lucru ar da un suflu nou fotbalului!“, a fost declaraţia fostului mare fotbalist.

Răspunsul lui Dragomir nu a întârziat să apară, iar luni seara în cadrul unui show de la Etno TV, aceasta îi adresa injurii grele lui Popescu.

”Toţi care au falimentat echipe de fotbal vor să falimenteze LPF şi FRF.” Şi ”ca să fii diplomat trebuie să ai minte!”, au fost vorbele aruncate de acesta.

Marţi dimineaţă, Popescu afirma făţărnicia binecunoscută a lui Dragomir şi pe care o explica astfel:

”În momentul în care eşti cu el, percepţia lui despre tine este una pozitivă! Dacă nu eşti cu el, atunci se schimbă! Cum mi-am permis să spun că m-aş bucura să fie schimbat de la Ligă, cum a sărit!”

Schimbările subite de opinie au fost clar observate în timpul conferinţei de presă de marţi dimineaţă, unde acesta a început prin adversităţile deja învechite pe care i le aducea lui Popescu.

Eu sunt o piesă importantă pentru oricine candidează la Federaţie! Am văzut că el vrea schimbarea mea şi aşa mai departe! Păi, înseamnă că eu ar trebui să fiu schizofrenic să dau apă în deşert duşmanului care vrea să bage cuţitul în mine!”, spunea Mitică.

Unul din jurnaliştii prezenţi la conferinţă a scos în evidenţă, caracterul de ”agent dublu” care nu mai păcăleşte pe nimeni al preşedintelui LPF.

„Gică Popescu a spus că i-au fost interpretate vorbele…“, transmitea jurnalistul, declaraţie care a apăsat puternic butoanele lui ”Corleone”.

Chiar dacă fostul internaţional nu-şi schimbase declaraţiile, tertipul folosit de reporterul prezent a ajutat în sublinierea trăsăturilor deja evidente.

”În cazul acesta, şi mie mi-au fost interpretate vorbele şi îl voi susţine în continuare pe Gică Popescu!“, spunea Dragomir.

Dar farsa adusă pe capul lui Corleone a luat o nouă turnură atunci când un alt jurnalist s-a văzut nevoit să insiste: „Acum serios, nu e un lucru rău ca alegerile să fie făcute în funcţie de interese şi de prietenii?“. „Bineînţeles, dragule, dar asta e viaţa! Tu trăieşti pe altă planetă! Păi, tu dacă îmi eşti duşman... Doar Hristos era aşa... L-am simţit răutăcios pe Popescu, dar dacă şi-a revenit, îmi revin şi eu! Că eu îmi revin repede, să ştiţi!” concluziona ”Corleone” la finalul conferinţei de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor