Paul Rooij: Olanda – Ungaria 8 – 1 un posibil blat

Robin van Persie, Patrick Kluivert (L), Olanda 8 - 1 Ungaria, 11 octombrie 2013. (Jasper Ruhe / AFP / Getty Images)
P. P.
05.11.2013

Cel mai mare mafiot din lumea meciurilor trucate, Paul Rooij, a declarat într-un interviu oferit din spatele gratiilor pentru De Telegraaf, că meciul dintre Olanda şi Ungaria, încheiat cu scorul de 8-1, a fost unul trucat.

Cu doar câteva zile în urmă, Rooji a aruncat presa olandeză în aer după ce a făcut mai multe dezvălui şocante privind mai multe meciuri de fotbal trucate. Anchetat că ar fi participat la trucarea mai mult partide din fotbalul occidental, Rooij spune că a existat un interes enorm ca victoria Olandei la mai mult de patru goluri să se adeverească, fapt dovedit şi de faptul că s-a pariat foarte mult pe un asemenea rezultat.

”În Olanda sunt la fel de multe meciuri trucate ca şi în ţările învecinate. Nu trebuie decât să stai în faţa computerului şi ai destulă informaţie ca să-ţi dai seama unde a avut loc ceva în neregulă. Ceea ce mă uimeşte este faptul că federaţia olandeză de fotbal (KNVB) şi justiţia spun că iau măsuri. Dar cine a studiat meciul Olanda - Ungaria? Trebuiau să-l analizeze imediat... În Ungaria, cea mai coruptă din fotbalul european, aproape toate meciurile din ligă sunt blaturi," a declarat Rooij direct din Dordrchet.

Preşedintele KNVB apără fotbalul din Olanda de acuzaţiile inculpatului.

”Este o acuzaţie revoltătoare de la cineva care nu ştie ce vorbeşte. A devenit o modă să căutăm vinovaţi în KNVB. Tocmai pentru meciurile trucate ne facem griji.”, a spus preşedintele Federaţiei fotbalistice din Olanda.

Forul European Fotbalistic s-a sesizat în urma declaraţiilor lui Rooij însă KNVB a dezminţit toate acuzaţiile aduse de acesta.

Chiar dacă ungurii arătau o uşoară revenire de formă, scorul total impresionant înregistrat cu Olandezii a atras atenţia întregii lumi asupra partidei. Suspciunea de blat care pluteşte asupra întâlnirii a fost întărită şi de autogolul lui Devecseri care a trimis cu capul în propria poartă.

UEFA ar putea ancheta diferenţa mare de scor, nu şi victoria olandeză care n-a surprins pe nimeni, suspiciune accentuată de pariurile masive înregistrate pe o diferenţă de scor de peste patru goluri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor