Google va permite utilizatorilor de e-mail să trimită bani printr-un simplu click

Logo-ul companiei Google la sediul central, Mountain View, California
Logo-ul companiei Google la sediul central, Mountain View, California (KIMIHIRO HOSHINO / AFP / Getty Images)

Cea mai recentă invenţie a gigantului american Google este că permite utilizatorilor care folosesc un cont Gmail să trimită bani printr-un simplu click, informează marţi Nova24 Tech.

Google Wallet, lansat în 2011, este un serviciu important dar care, probabil, nu a satisfăcut pe deplin nevoile Google, iar acum acesta vrea să-l re-lanseze. Decizia este de a-l ataşa la Gmail, astfel încât să facă două îmbunătăţiri dintr-o dată: pe de o parte, să re-lanseze Wallet-ul, iar pe de altă parte să aducă un serviciu suplimentar utilizatorilor de Gmail.

Experimentul, după cum au anunţat dezvoltatorii, va începe în câteva zile, iar pentru început va putea fi folosit numai de utilizatorii americani. Dar nu este greu de imaginat că serviciul va fi în curând extins la toţi deţinătorii de cont Gmail.

Practic, cu acest pas, utilizatorii majori care au un e-mail, vor putea trimite banii electronic ca şi cum ar fi un ataşament obişnuit într-un e-mail. Un serviciu incontestabil revoluţionar, atunci când se ia în considerare potenţialul. Google Wallet integrat în Gmail va putea, de exemplu, să transforme plăţile tradiţionale on-line, după o achiziţie pe net, dar nu numai atât. Sistemele tradiţionale de "transfer de bani" (de multe ori folosite pentru a transfera rapid bani de la o ţară la alta ) vor deveni inutile. Pentru că totul se poate face cu un click şi un e-mail.

Surse apropiate de Google, spun că serviciul va fi absolut gratuit pentru toţi utilizatorii care aderă la Wallet. Pentru ceilalţi, însă, trimiterea banilor de la Gmail (puteţi face acest lucru prin card de credit) va costa o taxă de 2,9% pentru fiecare tranzacţie. Tranzacţia este plătită de expeditor, iar receptorul nu va plăti nimic. A fost subliniat, de asemenea, faptul că şi cei care nu au un cont Google, pot primi bani prin e-mail. Suma maximă a tranzacţiei? 10 mii de dolari, respectiv maxim 50 de mii de dolari în cinci zile.

În materie de siguranţă, Google a explicat că fiecare tranzacţie este criptată cu standardele de siguranţă ale Wallet digital. Pentru alte sisteme (cum ar fi paypal) datele de la fiecare tranzacţie vor fi stocate pe serverele securizate şi, în caz de furt digital, vor returna întreaga sumă de bani transferată neautorizată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură