Gorghiu: Nu cred că PNL ar trebui să atace Legea salarizării la CCR!

Liberalii nu ar trebui să atace la CCR legea salarizării, căci acesta va fi un eşec iar PSD ar trebui să deconteze, consideră Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fosta şefă a PNL, senatoarea Alina Gorghiu a anunţat, miercuri că le va recomanda colegilor săi de partid să nu atace Legea salarizării unitare la Curtea Constituţională, această lege fiind responsabilitatea exclusivă a PSD, relatează hotnews. Potrivit lui Gorghiu, nu mai e mult până când se va vedea că e o simplă promisiune electorală a PSD şi va fi un eşec.

"Ca demers politic nu cred că PNL ar trebui să atace această lege la CCR. Abia azi s-a adoptat, vom lua o decizie în primul Birou Politic Naţional. Voi recomanda să nu o facem, pentru că este responsabilitatea exclusivă a PSD. Nu mai e mult până când se va vedea că e o simplă promisiune electorală a PSD şi va fi un eşec", a declarat Gorghiu.

De asemenea, Gorghiu a reamintit, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Timişoara că "personajul cheie şi plin de entuziasm" la votul privind Legea salarizării a fost Liviu Dragnea şi a opinat că "amânarea pentru anul viitor a majorării salariilor poate fi dezamăgitoare pentru electoratul PSD.

"Salarizarea unică a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaţilor. Personaj cheie şi plin de entuziasm a fost domnul Liviu Dragnea. Am văzut o lege a salarizării care s-a schimbat în punctele esenţiale şi s-a amânat pe anul viitor sau pentru totdeauna. Amânarea pentru anul viitor a majorării salariilor poate fi dezamăgitoare pentru electoratul PSD şi s-a indus o stare de incertitudine. Cel mai probabil va depinde de rezultatele economice din 2017", a declarat Gorghiu.

Reamintim că miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 188 de voturi "pentru", 28 de voturi "împotrivă" şi 47 de abţineri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării.

După adoptarea legii, care, reamintim, pe de o parte este considerată nesustenabilă şi pe de altă parte a nemulţumit numeroase categorii de bugetari - protestele stradale s-au ţinut lanţ în această perioadă - USR a anunţat că intenţionează să sesizeze CCR în privinţa Legii salarizării.