Grindeanu: Abordăm cu responsabilitate construcţia bugetului, în limita deficitului bugetar de 3% din PIB

Elaborarea bugetului pe 2017 va fi abordată cu responsabilitate, în condiţiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din PIB, a transmis premierul Sorin Grindeanu, în urma întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, au prezentat preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de lucru de la Cotroceni, datele furnizate de Comisia Naţională de Prognoză care stau la baza elaborării proiectului de buget pentru anul 2017.

"Abordăm cu maximă responsabilitate construcţia bugetului pentru 2017, cu obiectivul principal de a pune în aplicare măsurile asumate în Programul de Guvernare, în condiţiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. De asemenea, avem în vedere măsuri care să susţină continuarea ritmului de creştere economică, astfel încât dezvoltarea economiei să fie resimţită în mod concret de oameni", consideră Sorin Grindeanu.

Premierul a precizat, totodată, că o prioritate a Guvernului pentru bugetul pentru acest an este să asigure Armatei 2% din PIB, conform angajamentelor asumate de România în relaţiile cu NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne