Grindeanu: Am luat primele măsuri. Vom răspunde cu responsabilitate aşteptărilor românilor

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Executivul a luat primele măsuri pentru punerea în aplicare a programului de guvernare PSD-ALDE aprobat recent de Parlament, a anunţat vineri seară, pe pagina sa de Facebook, noul premier Sorin Grindeanu.

"Am luat primele măsuri pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare în cadrul Şedinţei de Guvern: pensii mai mari, salarii mărite pentru cei care muncesc în administraţia publică locală (e important să subliniez aici că nu ne referim la funcţiile de conducere), salarii mai mari pentru angajaţii din funcţiile de execuţie din domeniul culturii care, din păcate, au încă venituri insuficiente.

Totodată, am decis mărirea burselor studenţeşti şi transport gratuit pe calea ferată pentru aceştia. Am luat o serie de măsuri consistente pentru mediul de afaceri astfel încât să creăm premisele unei creşteri economice sustenabile. Şi, nu în ultimul rând, am decis ca de la 1 februarie 2017 să mărim salariul minim la 1.450 lei!", a scris Grindeanu.

Premierul susţine că oamenii se uită cu încredere şi speranţă către ei, motiv pentru care se va asigura că va răspunde cu "responsabilitate" aşteptărilor românilor.