Guvernul elen va forţa cetăţenii să folosească carduri pentru plăţi

Urmare a presiunilor creditorilor internaţionali pentru impunerea reformelor în schimbul unui ajutor financiar necesar, guvernul elen a decis să forţeze contribuabilii să efectueze o parte din plăţi cu ajutorul cardurilor de credit sau debit.
Cetăţeni greci stau la coadă pentru a scoate bani de la bancomat. (Captură Foto)
Andrei Popescu
23.02.2016

Companiile elene nu sunt pregătite pentru extinderea utilizării banilor de plastic prin folosirea obligatorie a cardurilor de credit şi debit pentru tranzacţiile zilnice.

Guvernul a spus contribuabililor că aceştia vor trebui să cheltuie până la o anumită sumă din venituri prin tranzacţii bancare şi prin carduri, pentru a beneficia de o scutire anuală de taxe.

Totuşi, o mare parte din magazine încă nu au terminale pentru carduri, sau PoS (Points of Sale), necesare pentru efectuarea plăţilor cu carduri. În acelaşi timp, cardurile sunt acceptate de foarte puţini doctori, instalatori, electricieni, avocaţi şi alţii.

Un studiu recent al Fundaţiei pentru Cercetare Economică şi Industrială (IOBE) a arătat că extinderea utilizării cardurilor pentru tranzacţiile zilnice ar putea duce la creşterea veniturilor statului cu o sumă cuprinsă între 700 de milioane şi 1,6 miliarde de euro pe an. În acelaşi timp, slaba pregătire a pieţei pentru această măsură înseamnă că povara taxelor a fost plasată pe umerii contribuabililor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor