Guvernul retrage banii acordaţi primăriilor de Cabinetul Ungureanu şi întrerupe perceperea ilegală de CASS pe pensii

Parlamentul României
Parlamentul României (stockholm.mae.ro)
Epoch Times România
09.05.2012

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care prevede oprirea din conturile administraţiei locale a sumelor alocate de fostul Cabinet Ungureanu din Fondul de rezervă, precum şi sistarea perceperii ilegale a unor sume din contribuţia la asigurările de sănătate din pensii, a anunţat premierul Victor Ponta.

 

Ordonanţa de urgenţă face referire la o decizie a Guvernului Ungureanu din 3 aprilie, prin care se alocau 648,233 de milioane de lei administraţiei locale, pentru plata unor datorii şi a unor lucrări la proiecte aflate în derulare.

De asemenea, OUG pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale, care a declarat că este ilegal ca statul, prin casele judeţene de pensii, să reţină anumite sume drept contribuţii la asigurările sociale de sănătate din pensiile de peste 740 de lei.

"Am pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale şi am oprit încasarea acelei cote de asigurări de sănătate pentru cei care au pensiile peste 740 de lei, dincolo de limita prevăzută de lege, iar, în al doilea rând, am decis recuperarea din conturile autorităţilor locale a sumelor distribuite prin HG 255/2012 de către fostul Guvern", a declarat Victor Ponta.

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a explicat că de la autorităţile locale vor fi retrase sumele rămase necheltuite încă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor