Guvernul Tudose, acuzat de PNL că asupreşte mediul privat

Mara Calista
Mara Calista (Epoch Times România)

Guvernul Tudose asupreşte mediul privat din România, cele mai recente măsuri adoptate fiind o dovadă clară că încearcă să pună mâna pe banii din mediul privat, a acuzat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, deputata Mara Calista, şefa Comisiei de Muncă, Familie şi Protecţie Socială a PNL, citată de Agerpres.

"Toate măsurile au fost adoptate cu caracter de urgenţă, pentru că doar aşa ne-am obişnuit să rezolvăm lucrurile, pe repede înainte. Doar că aceste măsuri sunt un joc de lumini şi umbre economice. (...) Ce se întâmplă acum este o scuză pentru actuala coaliţie de guvernare să ia din mediul privat şi mai mulţi bani", a declarat Mara Calista.

Potrivit liberalei, OUG 4 privind CAS şi CASS pentru contractele part time, OUG 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilităţi, dar şi OUG 53 pentru modificarea Codului muncii sunt doar câteva exemple de măsuri adoptate "în detrimentul mediului privat".

"Ordonanţa 4 privind CAS şi CASS pe contractele part-time nu reuşeşte să rezolve o problemă pe care coaliţia doar a sesizat-o. Se vine cu o suprataxare care aduce prejudicii în primul rând celor care lucrează în acest stil, pentru că altfel nu-şi permit, mă refer la studenţi, persoane care îşi iau un al doilea job sau mame care s-au întors mai devreme la muncă, dar nu-şi permit să lucreze cu normă întreagă", a afirmat Mara Calista.

În opinia deputatei, tot despre o suprataxare este vorba şi în Ordonanţa 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilităţi.

În ceea ce priveşte OUG 53, Mara Calista a atras atenţia că aceasta reflectă "disperarea coaliţiei de guvernare de a pune mâna pe un segment de bani" pe care nu-l are la dispoziţie.

Astfel, în acest context, Mara Calista a anunţat că liberalii lucrează la un proiect de lege care să încurajeze firmele private, prin scutiri de impozite, să angajeze persoane cu dizabilităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne